Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu
Fenntartó

HomeFenntartó

Szalézi Intézmény Fenntartó

Iskolánk – a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium – fenntartója a Szalézi Intézmény Fenntartó, mely a Magyar Szalézi Tartomány iskoláinak irányítója.

A szalézi szerzetesrend alapítója Bosco Szent János (Don Bosco, 1815-1888), akit 1934-ben avatott szentté a katolikus egyház. Rendjét Szalézi Szent Ferencről nevezte el, akinek nagy tisztelője volt. A Torinóban, 1859-ben alakult katolikus szerzetesrend Pápai jóváhagyást 1874-ben kapott.

A Don Bosco Szalézi Társaság célja: szolgálni, tanítani és nevelni az ifjúságot Don Bosco útmutatásai szerint nagy szeretettel, türelemmel, hozzáértéssel, vidám hangulatban. Jó állampolgárokat és jó keresztényeket nevelni, hitet és életcélt nyújtani, közösséget adni minden fiatalnak.

Ma a szaléziak a világ minden táján folytatják eredményes nevelő-oktató, szociális gondozó missziójukat. Több ezer intézetükben, több mint 15.000 szerzetes fiatalok százezreit gondozza és neveli.

Jelenleg szalézi rendház működik Óbudán, Újpesten, Rákospalotán, Balassagyarmaton, Péliföldszentkereszten, Kazincbarcikán és Szombathelyen. Közoktatási intézmény Kelenföldön, Óbudán, Kazincbarcikán és Nyergesújfalun, felső és közoktatási kollégium Óbudán és Kazincbarcikán található.

Szalézi oratórium van Óbudán, Újpesten, Nyergesújfalun, Balassagyarmaton, Kazincbarcikán, Szombathelyen és Pécsen.

A Szent István Király Magyar Szalézi Tartomány alapítási dátuma: 1929.01.12.

Székhelye: Budapest – Óbuda, Salesianum.
Honlap: www.szaleziak.hu
e-mail: szaleziak@gmail.com
Tartományfőnök: P. Ábrahám Béla SDB
Vikárius: P. Vitális Gábor SDB
Ekonómus: P. Depaula Flavio SDB

Szalézi Intézmény Fenntartó pedagógiai igazgató: Koblencz Attila

A Szelézi rend

A Don Bosco Szalézi Társaság célja: szolgálni, tanítani és nevelni az ifjúságot Don Bosco útmutatásai szerint nagy szeretettel, türelemmel, hozzáértéssel, vidám hangulatban. Jó állampolgárokat és jó keresztényeket nevelni, hitet és életcélt nyújtani, közösséget adni minden fiatalnak.

Strenna

A szalézi rend mindenkori vezetője minden évben kiad egy jelmondatot („STRENNÁT”), gondolatot, az egész szalézi közösség számára, hogy annak segítségével azt értelmezve tudják, abban az évben megélni a Krisztus követés szalézi lelkületű útját.
Több mint egy évtizede ezt az alapgondolatot filmes formában is kiadja a rendfőnök. Most ezt a 2016. évre szóló filmes változatot tesszük elérhetővé magyar felirattal, melyet ajánlunk mindenki számára.

Részletesen a fenntartónkról és a rend alapítójáról – a 200 éve született Don Boscóról – a csatolt dokumentumból tájékozódhat!

1%-os támogatás

A Szalézi rend a gyerekek és fiatalok nevelésével és oktatásával foglalkozik. Működtet iskolákat, kollégiumokat, plébániákat, ifjúsági központokat. A szaléziak különös elköteleződéssel fordulnak a hátrányos helyzetű, nehéz szociális körülmények között élő fiatalok felé.

Kérem Önt, hogy ebben az évben adója társadalmi szervezetnek, alapítványnak átutalható egy százalékát ajánlja fel Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítványnak (19673752-1-41) számára, amely a gyerekeket és fiatalokat segíti!

Az adományokból segíti a hátrányos helyzetű fiatalok iskoláztatását, hozzájárul az étkeztetés, táborozás, kollégiumi elhelyezés, kirándulások költségeihez, támogat ifjúsági lelki-, sport- és kulturális rendezvényeket, oratóriumok működését segíti.

Az 1%-ról való rendelkezéshez szükséges űrlapot csatolt dokumentumként megtalálja.

Köszönettel:

Dr. Sediviné Balassa Ildikó
Igazgató