Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu
Pedagógiai munkatárs

HomeHumán képzésekPedagógiai munkatárs

(emelt) OKJ 54 140 03

Sorry for the inconvenience, but this content is only available in hungarian.

Milyen munkakörben tudsz elhelyezkedni a képzés befejezését követően?

Milyen tudást (ismeretet és gyakorlatot) szerezhetsz a képzés során?

Kik az oktatók?

Fontos tudnivalók

Amit iskolánk biztosít

 • Tanulmányi ösztöndíj
 • Szociális támogatás
 • Meglévő (hozott) tudás beszámítása: felmentés tanulás/vizsga alól
 • Elektronikus tananyagok és segédanyagok
 • Tartalomszolgáltató rendszer https://etananyag.szamalk-szki.hu
 • Virtuális tanulási tér, elektronikus kurzusok, vizsgákra való felkészüléshez tananyagok, gyakorló feladatok biztosítása
 • Nemzetközi képzéseken való részvétel (CISCO IT Essentials, CCNA)
 • Hazai és nemzetközi kulturális programok látogatása (galériák, múzeumok, fesztiválok, búcsúk, stb.)
 • Nemzetközi mobilitási programok, szakmai gyakorlat az EU országaiban
 • Szakmai gyakorlat, munkahelyi referencia és igazolás
 • Folyamatos tanulmányi ügyfélszolgálat és házipénztári szolgáltatás
 • Informatikai szakmai angol nyelvoktatás, általános angol, német nyelvoktatás és nyelvvizsga lehetőség, melynek célja munkahelyi elhelyezkedés elősegítése
 • OKJ vizsgáztatás
 • Internet eléréssel rendelkező gyakorló terem tanórán kívüli használathoz
 • Könyvtári szolgáltatás – folyamatosan bővülő állománnyal
 • Iskola orvosi szolgáltatás
 • Díjkedvezmények:
  • Egyösszegű befizetés (egy év – 10%; két év – 15%)
  • Kismama kedvezmény (30 %)
  • Nálunk végzett visszatérő diákok (20 %)

Szeretnél Te is részt venni képzésünkön?

Kattints a gombra, jelentkezz online!

Diákélet a szakon

Nézd meg, milyen környezetben tanulhatnak diákjaink.

Kivaló lehetőséget nyújthat a felsőoktatásban való továbbtanulásra is, mivel nagyon sokrétű

Én véletlenül kerültem erre a szakra, de cseppet sem bántam meg, mert néha még most is eszembe jut, hogy mennyi mindent kaptam ettől a képzéstől és a tanároktól. A szaknak köszönhetően megismertem a másik oldalamat, amiben jó lehetek. Szélesebb lett a látóköröm, máshogy látok azóta dolgokat. E nélkül a szak nélkül talán soha nem oldom meg a problémáimat és nem tudtam volna követni az álmaimat sem. Itt megtanultam jó alaposan küzdeni, ami igazán rám fért mert a gimiben mindig halogattam a dolgaimat. Az órákon sok mindent megtanultam, többek között rendesen tanulni és a képzés vége felé már ki mertem állni emberek elé is és tudtam előttük beszélni. A tanárok nagyon segítőkészek és ami szerintem még nagyon fontos, hogy ezen a képzésen olyan emberek tanítanak, akik emberségesek és elfogadók, és emellett kiemelkedő tudást adnak át nekünk. Szeretettel gondolok vissza erre a két évemre, bár néha voltak nehéz pillanataim, mint mindenkinek, de itt megugorhattam őket önerőből és a tanáraim segítségével. A szak kivaló lehetőséget nyújthat a felsőoktatásban való továbbtanulásra is, mivel nagyon sokrétű.”

Kósa Lili Emília

Pedagógiai munkatárs

Számalkosnak lenni jó, de pedasszisztesnek lenni kiváltság!

A Számalkban a Pedagógiai- és családsegítő munkatárs szak egy külön világ. Nem csak azért, mert kisgyermekek neveléséről és gondozásáról tanulsz, hanem mert egy teljesen más szemléletbe csöppensz bele. Nagyon szerettem oda járni! A tanárok és az oktatók segítőkészek, kedvesek és szakmailag nagyon felkészültek, tapasztaltak. Sokat tanulhattam tőlük, mind a szakmával, mind a hétköznapi élettel kapcsolatban. Itt jöttem rá, hogy az óvoda vagy az iskola vonz igazán. A pedagógiai pálya egy hivatás, amit csak szívvel-lélekkel érdemes csinálni. A Számalkban erre rávezettek és támogattak mindenben. Gyakorlat is van, ami kapcsán szintén számíthatsz a tanáraid, oktatóid bátorítására, tanácsaira. Az egyetemi továbbtanuláshoz nem csak pontokat ad, hanem rengeteg előismeretet, amik megkönnyítik az egyetemi éveket. Ajánlom mindenkinek, aki pedagógusi pályán szeretne dolgozni, aki nem tudja mégis melyik korosztály lenne neki az ideális, aki a családsegítés területein szeretne később dolgozni. Számalkosnak lenni jó, de pedasszisztesnek lenni kiváltság!

Péter Petra Veronika

Pedagógiai munkatárs

Végre egy hely, ahol figyelnek ránk

Az elmúlt két évben megtapasztaltam, hogy vannak helyek a földön, ahol emberként és felnőttként kezelnek, meghallgatnak, segítenek. Mert ez az a hely ahol sokunk életében először számított, hogy mit gondolunk. Egy-két emberen kívül mindenki napot lopni vagy egy matricáért jött ide 2015 szeptemberében. Aztán szép lassan felfigyeltünk arra, hogy itt nem került elő a hatalmas tölcsér, amin keresztül eddig próbálták az agyunkba tömni, hogy Mária Terézia hogyan próbálta alkalmazni Thalesz –tételét in English. Felháborodva tapasztaltuk, hogy alig lehet valami rosszat mondani a tanárainkról és így kénytelenek vagyunk szakmai kérdéseket megvitatni a dohányzóban. Több hétbe telt, mire megértettük, hogy hibázni nem bűn, és elfogadtuk, hogy a jó munkáért dicséret jár. Megtaláltuk a hangunkat. Bátorságot kaptunk. A Szaléziakat azért választottam 6 éve, mert velük önmagam lehettem és Don Bosco és az intézmény pedagógiája nagyszerű összhangban van.

Gaál Zsófia

Pedagógiai- és családsegítő munkatárs

Stabil lépcsőfok a továbbtanuláshoz

Pedagógiai- és családsegítő munkatársként végeztem 2017-ben. A két év csak megerősített, hogy a gyerekkori álmom, a pszichológia irányába kell továbbhaladnom, és ehhez megfelelő lexikális hátteret, valamint rengeteg bátorítást, támogatást kaptam tanáraimtól. Két alkalommal is sikerült elnyernem az Erasmus+ pályázatot, ezáltal az első repülésem is az iskolához köthető, és eljutottam Palermoba és Székelykeresztúrra. Hogy miért ajánlom az iskolát Nektek? Az órákon nem csak az elméletet tanítják meg, hanem gyakorlatok formájában is közelebb kerültök a szakmához. A tanárokhoz bármilyen problémával lehet fordulni, segítenek Nektek. Továbbá a képzés alatt elegendő tudást szerezhettek a továbbtanuláshoz, amit mindenképpen javaslok a szakma elvégzése után.

Pomper Petra

Pedagógiai- és családsegítő munkatárs