Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom




2012-2014 – Alkossunk „játszva”

Főoldal2012-2014 – Alkossunk „játszva”
2013-2015

Mobility Partnerség

Koordinátor

SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium (SZÁMALK Szakközépiskola)
Projekt vezető: dr. Sedivi Lászlóné Balassa Ildikó
Projekt koordinátor: Juhász Krisztina

Partner:

Imaginary srl (Italy)
Projekt koordinátor: Lucia Pannese
Email: lucia.pannese(kukac)i-maginary.it

További információk:

6 második évfolyamos SZÁMALK Szakközépiskolás diák volt olyan szerencsés, hogy 4 hetet egy profi olasz játékfejlesztő cégnél tölthetett Milánóban 2013 februárjában. A 2012 szeptemberében meghirdetett pályázatra 23 fő jelentkezett, közülük 2 web-programozó, 2 szoftverfejlesztő és 2 grafikus tanulónk lett a nyertes utazó. Európai Unió által finanszírozott projekt során tanulási célú „Komoly játékokat” kellett tervezniük és fejleszteniük. Négy hónapos szakmai és nyelvi felkészítés után 2013 január végén jött el az a nap, amikor repülőre ülhettek és elindultak Olaszországba, hogy a játékfejlesztés programozás részét Milánóban folytassák.

A 4 hét során mindegyikük egy-egy olasz szakemberrel dolgozott együtt a saját munkafázisán, de a fejlesztés csapatmunkában zajlott.

A hétvégéken természetesen jöhetett minden, ami „olaszos”: pizza, fagyi, panna cotta, spaget-ti, canelloni, ravioli, lasagne…városnézés Milánóban, kirándulás a Comoi-tóhoz, Bellagioba, stb.

A projekt végére 4 csapatban 4 játék készült el, melyeket 2013. május 16-án egy ünnepélyes bemutatón láthattak a SZÁMALK Szakközepes szaktanárok, diákok és játékfejlesztő cégek szakemberei. Az elkészült játékokat iskolánk általános iskoláknak ajánlja fel.

 

Mit profitáltak a SZÁMALK Szakközepes diákok? Azt mondják el ők:

  • Nyitrai Dávid:„Új programozási nyelveket ismertem meg, megtapasztaltam milyen csapatban dolgozni és hogy egy cégen belül hogyan épülnek fel a különböző munkafolyamatok. Az angol nyelvtudásom is erősödött.”
  • Madai Márk:„Az Europass igazolvány megkönnyíti majd a jövőbeli munkával kapcsolatos terveimet.”
  • Tóthmárton Ákos:„Sokat tanultam és magabiztosabbá váltam a szakmában.”
  • Hegedűs Orsolya:„Megtapasztaltam, hogyan működik a csapatmunka. Beleláthattam egy projekt menetébe és nyelvi tudásom is fejlődött.”
  • Horváth Alexandra:„Remek referencia, a jövőben sokkal magabiztosabban tudok majd külföldön munkát vállalni.”
  • Harmat Balázs:„A szakmai gyakorlat nagy segítség volt ahhoz, hogy nyelvi tudásomat elmélyítsem, valamint egy külföldi munkavállaláshoz nagyon jó referencia.”

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.