Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Mobilitás szakképzési területen – 2023/24 tanév

FőoldalMobilitás szakképzési területen – 2023/24 tanév

Szakképzés területén megvalósuló rövid távú tanulói mobilitások és tanári jobshadowing tevékenységek (2021-2027)

 

 

 

 

Erasmus-akkreditációban meghatározott Erasmus-terv megvalósítása.

Program:

Erasmus-akkreditáció (2. lehívás)

Akkreditációs szám:

2020-1-HU01-KA120-VET094114

Időtartam:

2023. június 1. – 2024. augusztus 31.

Projekt azonosító:

2023-1-HU01-KA121-VET-000148124

Konzorcium vezető: SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium

Konzorcium tagjai:

META-Don Bosco Technikum és Szakgimnázium

Budapesti Gazdasági SZC Belvárosi Technikum

A mobilitások terén iskoláink célkitűzései, hogy az együttműködések támogassák a képzés szakmai színvonalának további emelését, diákjaink szakképesítéshez juttatását és a munkaerő-piacra történő elhelyezkedés segítését referenciákkal. Továbbá az oktatói mobilitások esetében a tanórán kívüli tevékenységek bővítését jó gyakorlatok cseréjén keresztül továbbá kiemelt szempont az innovatív pedagógiai módszerek és alkalmazások megismerése, illetve a pilot szakaszt követően a módszerek iskolai gyakorlatba történő beépítése.

Célcsoport:

 • a konzorcumi tagok intézményeiben tanulók – 53 fő
 • a konzorcumi tagok oktató pedagógusok és szakoktatók és egyéb munkatársai – 14 fő

  Várható eredménye:

  A diák mobilitás révén a résztvevők nemzetközi kulturális tapasztalatokat gyűjthetnek, kapcsolatokat építhetnek, és számos olyan kompetenciát fejleszthetnek ki, amelyek nemzetközi kontextusokban alkalmazhatóak. A mobilitás egyik jelentős elvárt eredménye a tanulók angol nyelvtudásának erősödése, ami a mai globalizált világban elengedhetetlen. Angol nyelvű környezetben élve és tanulva a tanulók fejleszthetik szakmai nyelvtudásukat is, ezáltal magabiztosabbá válhatnak, ami további új lehetőségeket nyithat meg előttük a jövőben. A mobilitások másik kiemelt elvárt eredménye a munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztése. A szakmai gyakorlaton való részvétellel a diákok a gyakorlati tapasztalatokat szerzése mellett, új készségeket és ismereteket sajátíthatnak el, valamint a megfelelő szakmai és munkavállalói attitűd elsajátítása tekintetében is előre léphetnek. Ez növelheti foglalkoztathatóságukat és versenyképesebbé teheti őket a munkaerőpiacon. Ezenkívül a mobilitások segítheti a tanulókat olyan készségek fejlesztésében, mint a kommunikáció, a csapatmunka, a problémamegoldás és az alkalmazkodóképesség, amelyeket a munkaadók nagyra értékelnek. Az oktatói mobilitásnak is jelentős eredményei lehetnek, úgymint a szakmai együttműködés bővítése, innovatív pedagógiai módszerek, alkalmazások elsajátítása. Az oktatói mobilitási programokban való részvétellel az oktatók ötleteket, bevált gyakorlatokat és tapasztalatokat cserélhetnek különböző országokból származó társaikkal, amelyek gazdagíthatják tanítási módszereiket és megközelítéseiket. Olyan új technológiákat, eszközöket és forrásokat is megismerhetnek, amelyek révén fejleszthetik tanítási és tanulási eredményeiket. Ezenkívül a tanári mobilitás elősegítheti a nemzetközi partnerségek és együttműködések kialakítását, amelyek közös kutatási projektekhez, publikációkhoz és egyéb szakmai tevékenységekhez is vezethetnek.

  Partner – Mobilitás szervezésekben:

  UNISER SOC. COOP. ONLUS – Olaszország

  Mobilitások:

  SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium

  Tanulói mobilitás:

  • Olaszország, Milánó – várható időtartam: 2024. február 7. – február 27. (4 fő grafikus, 2 fő turisztikai technikus, 2 fő rendszergazda)
  • Olaszország, Faenza és környéke – 2024. március 18. – április 07. (2 fő dekoratőr, 2 fő fotográfus, 2 fő mozgókép- és animációkészítő, 2 fő rendszergazda, 2 fő szoftverfejlesztő)
  •  

  Tanári mobilitás:

  • 2024.05.04-05.11 – Tartu és Tallinn, Észtország – Faltis Alexandra, Nagy-Kali Boglárka, Orgoványi Gábor és Tóth Tibor

   

  Partner mobilitások:

  Budapesti Gazdasági SZC Belvárosi Technikum

   

  Tanulói mobilitás:

  • Spanyolország, Sevilla – 2024. február 23 – március 12. (8 fő)

   

  Diákok beszámolói:

  Kulcsár Emese élménybeszámoló ERASMUS program_2024
  Vass Dominika beszámoló ERASMUS program_2024