Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
VETWork

FőoldalVETWork

VETWork – Digitális módszertani tanártovábbképzés intézményi szintű beavatkozással 

2020-2023. május 31.

Projektadatok:

Név: Digitális módszertani tanártovábbképzés intézményi szintű beavatkozással

Rövidítés: VETWork

Program: Erasmus+Együttműködés az innováció és bevált gyakorlatok terén

Projekt típusa: KA2 Stratégiai partnerség a szakképzés terén – Innovációt támogató stratégiai partnerség

Projekt azonosító: 2020-1-HU01-KA202-078760

Résztvevő országok: Magyarország, Románia, Szlovénia, Szlovákia

Időtartam: 2020.09.01 – 2023. 05.

Célcsoport: szakképzésben dolgozó pedagógusok, intézményvezetők

Kedvezményezettek: szakképzésben tanuló diákok

KoordinátorPROMPT-H Számítástechnikai Oktatási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt célja a hagyományos digitális módszertani pedagógustovábbképzési program szélesebb kontextusba ágyazása, testreszabott, iskolában zajló kontakt képzés megszervezésével, összekapcsolva az intézményi szintű digitális kompetenciát és minőségkultúrát erősítő szervezetfejlesztési komponensekkel.

A tervezett projekt célja egy új képzési, beavatkozási modell kidolgozása, amely szorosan kapcsolódik a szakképzés területén megfogalmazott szektor specifikus prioritásokhoz:

 • Rendszerszintű megközelítések és lehetőségek bevezetése a szakoktatással és szakképzéssel foglalkozó tanárok, oktatók és mentorok alapképzése és folyamatos szakmai fejlődése érdekében mind az iskolai, mind a munkahelyi közegben (beleértve a gyakorlati képzéseket), a hatékony digitális, nyitott és innovatív oktatásra és pedagógiai módszerekre, valamint a gyakorlati eszközökre összpontosítva; a szakoktatással és szakképzéssel foglalkozó tanárok, oktatók, mentorok és vezetők szakmai vonzerejének növelése;
 • A Digitális oktatási cselekvési tervben foglaltaknak megfelelően, az innovatív megközelítések és digitális technológiák felhasználásának támogatása az oktatásban és a tanulásban, ideértve a SELFIE önreflexiós eszköz hatékony felhasználását az innováció átfogó megközelítésének támogatására, valamint a digitális technológiák pedagógiai, adminisztratív, technikai és szervezeti változások céljára való felhasználása.

Szellemi termékek

Projekttalálkozók:

 1. Kick-off Metting (M1):  Online – Magyarország, Gödöllő  2020.október 19. (részletek itt olvashatók: https://vetwork.prompt.hu/hu/events/test-event-24 , https://www.szamalk-szalezi.hu/vetwork-nyito-ertekezlet-video/ )
 2. Partnertalálkozó (M2): Kassa – Szlovákia 2022.június 09-10. (részletek itt olvashatók: https://vetwork.prompt.hu/hu/events/partner-meeting-3,https://www.szamalk-szalezi.hu/vetwork-kassan/ )
 3. Partnertalálkozó (M3): Nagyvárad – Románia 2022. november 08-09. (részletek itt olvashatók:  ha elkészül az oldal, annak linkje)
 4. Partnertalálkozó (M4): Magyarország, Budapest 2023. április 17-18.

Online egyeztetések, találkozók:

 1. Online partnertalálkozó 1.  2021.június 22. (részletek itt olvashatók: https://vetwork.prompt.hu/hu/events/online-partner-meeting)
 2. Online partnertalálkozó 2.  2021.november 10. (részletek itt olvashatók: https://vetwork.prompt.hu/hu/events/online-partner-meeting-0)
 3. Online partnertalálkozó 3.  2022.április 11. (részletek itt olvashatók: https://vetwork.prompt.hu/hu/events/partner-meeting-online)

 

Nemzetközi továbbképzés:

C1 képzés – Online – Magyarország, Gödöllő A Prompt-H Kft. irodája (2100 Gödöllő, Testvérvárosok útja 28.) 2021. szeptember 6-8. (részletek itt olvashatók: https://vetwork.prompt.hu/hu/events/joint-staff-traininghttps://www.szamalk-szalezi.hu/vetwork-projekt-tovabbkepzese/ )

Multiplikációs rendezvények:

Multiplikációs rendezvény: Románia:  2022. április 14. (részletek itt olvashatók:  https://vetwork.prompt.hu/hu/events/multiplier-event-romania)

Multiplikációs rendezvény: Magyarország, Budapest SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium (1119 Budapest, Mérnök utca 39. 204-es terem) 2022. november 10. (részletek itt olvashatók: https://www.szamalk-szalezi.hu/vetwork-projektunk-szakmai-konferenciaja/ )

Multiplikációs rendezvény: Magyarország, Budapest SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium (1119 Budapest, Mérnök utca 39. II. János Pál terem) 2023. április 18. (részletek itt olvashatók: https://www.szamalk-szalezi.hu/tanarok-a-digitalis-korszak-sodrasaban/ )

A projekt hivatalos weblapja: https://vetwork.prompt.hu

A digitális étlap weboldala: http://dmc.prompt.hu/hu

 

Partnerek:

Projekt vezető: Hegedüs Helén,

 • Nyelvi koordinátor: Kupovits Andrea,
 • Adminisztrátor: Révész Angéla,
 • Gazdasági vezető: Szarka Adrienn

 

Hírlevelek:

 

Eredmények

 • Digitális étlap: Három nyelven (angol, magyar, szlovén) fejlesztett Digitális Étlap módszertani ötlettár és szakképzési tananyagtár egyben. http://dmc.prompt.hu/hu 
 • Eszköztár Digitális Pedagógiai Stratégia megalkotásához: Az intézményi szintű beavatkozás első lépéseként a partneriskolák vezetősége elkötelezte magát a megfogalmazott célok mellett -SELFIE
 • Kézikönyv az intézményi szintű beavatkozás módszertanáról a szakképző iskolák digitális oktatásának javítása érdekében – E-book
 • VETWork tanúsítványok
  Az oktatási szakértők elemezték és összegezték az intézményvezetők, tanárok, diákok és a mentorok által az egyes munkaszakaszok végén készített visszajelzéseket, és ezek alapján kidolgozták a digitális oktatás és digitális kultúra színvonalának fejlesztésére irányuló, belső kezdeményezéssel zajló tíz lépéses modellt. A modellt az ajánlott eszközökkel (kérdőívekkel, a műhelymunkák forgatókönyveivel) és javasolt folyamatok bemutatásával együtt egy módszertani kézikönyvbe integrálták. Ez egy gyakorlatias útmutató, amelyet más oktatási szakértők (tanácsadók, oktatók) és iskolák is követhetnek, amikor úgy döntenek, hogy intézményi szinten hatékonyan, az összes érdekelt fél, különösen az oktatás ügyfelei – a diákok és közvetve a szüleik – megelégedésére valósítanak meg egy digitális pedagógiai stratégiát.A VETWork konzorcium az intézményi beavatkozás 10 lépése után a digitális oktatás fejlesztésében együttműködő tanároknak teljesítményük elismeréseként négy szintű tanúsítványt adományozott.

 

.

 • A konzorcium 89 tanúsítványt állított ki a 3 országban magyar és angol nyelven:
   •  1. szint: Innovatív tanár – az online kurzus sikeres elvégzéséért, saját digitális kompetenciák fejlesztéséhez kidolgozott cselekvési tervért, a műhelymunkákba való részvételért, óraterv készítéséért, a diákokkal való kipróbálásért, és kísérlet pedagógiai értékelésért. –  61 fő
   • 2. szint: Digitális mentor – az 1. szint teljesítéséért és a tartalomfejlesztésben való együttműködésért (21. századi tanítási módszerek, OER-ek vagy digitális eszköz(ök), workshopok vezetése). – 18 fő
   • 3. szint: Digitális változásért felelős személy – a 2. szint teljesítéséért, az iskolavezetés elkötelezett képviselője, aki felelősséget vállal a digitális oktatás intézményi szintű fejlesztéséért, és támogatja a mentorok munkáját, és biztosítja, hogy a változás valóban bekövetkezzen, és fenntartható legyen. – 6 fő
   • Vezetőség a digitális oktatásért (csak Szlovéniában): a tanárok tanulási tevékenységének magas szintű projektmenedzsment és szervezeti tudatossággal való támogatásáért, a tantestület teljesítményének nyomon követéséért és az értékelő jelentések elkészítéséért. – 4 fő

Projekttel kapcsolatos hírek, események, találkozók