Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Fenntartó

FőoldalFenntartó

Szalézi Intézmény Fenntartó

Iskolánk – a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium – fenntartója a Szalézi Intézmény Fenntartó, mely a Magyar Szalézi Tartomány iskoláinak irányítója.

A szalézi szerzetesrend alapítója Bosco Szent János (Don Bosco, 1815-1888), akit 1934-ben avatott szentté a katolikus egyház. Rendjét Szalézi Szent Ferencről nevezte el, akinek nagy tisztelője volt. A Torinóban, 1859-ben alakult katolikus szerzetesrend pápai jóváhagyást 1874-ben kapott.

A Don Bosco Szalézi Társaság célja: szolgálni, tanítani és nevelni az ifjúságot Don Bosco útmutatásai szerint nagy szeretettel, türelemmel, hozzáértéssel, vidám hangulatban. Jó állampolgárokat és jó keresztényeket nevelni, hitet és életcélt nyújtani, közösséget adni minden fiatalnak.

Ma a szaléziak a világ minden táján folytatják eredményes nevelő-oktató, szociális gondozó missziójukat. Több ezer intézetükben, több mint 15.000 szerzetes fiatalok százezreit gondozza és neveli.

Jelenleg szalézi rendház működik Óbudán, Újpesten, Rákospalotán, Balassagyarmaton, Péliföldszentkereszten, Kazincbarcikán és Szombathelyen. Közoktatási intézmény Kelenföldön, Óbudán, Kazincbarcikán és Nyergesújfalun, felső és közoktatási kollégium Óbudán és Kazincbarcikán található.

Szalézi oratórium van Óbudán, Újpesten, Nyergesújfalun, Balassagyarmaton, Kazincbarcikán, Szombathelyen és Pécsen.

A Szent István Király Magyar Szalézi Tartomány alapítási dátuma: 1929.01.12.

Székhelye: Budapest – Óbuda, Salesianum.
Honlap: www.szaleziak.hu
e-mail: szaleziak@gmail.com

Tartományfőnök: P. Andrásfalvy János SDB

Vikárius: P. Gnana Pragasam De Rossi Raja SDB

Ekonómus: P. Vitális Gábor SDB

Titkár: T. Nádudvari Géza SDB

Szalézi Intézmény Fenntartó pedagógiai igazgató: Koblencz Attila

Fenntartó: http://szaleziiskolak.hu/

SZALÉZI INTÉZMÉNY FENNTARTÓ

Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 173.

Tel.: +36 1 453 2277

E-mail: info@szaleziiskolak.hu

Honlap: www.szaleziiskolak.hu

Fenntartói dokumentumok

Péliföldszentkereszt

A Szelézi rend

A Don Bosco Szalézi Társaság célja: szolgálni, tanítani és nevelni az ifjúságot Don Bosco útmutatásai szerint nagy szeretettel, türelemmel, hozzáértéssel, vidám hangulatban. Jó állampolgárokat és jó keresztényeket nevelni, hitet és életcélt nyújtani, közösséget adni minden fiatalnak.

Strenna

A szalézi rend mindenkori vezetője minden évben kiad egy jelmondatot („STRENNÁT”), gondolatot, az egész szalézi közösség számára, hogy annak segítségével azt értelmezve tudják, abban az évben megélni a Krisztus követés szalézi lelkületű útját.

„GYAKOROLJUK A MEGHALLGATÁS ÉS AZ ELKÍSÉRÉS MŰVÉSZETÉT” – A strenna jelmondata összecseng a szamariai asszony szívből jövő kérésével, amelyet Jézushoz intéz Jákob kútjánál. A Vele való találkozás során az asszony úgy érzi, meghallgatják, tisztelik és értékelik őt. És íme, a szíve arra ösztönzi, hogy még értékesebbet kérjen: “Uram, add nekem azt a vizet” (az élő vizet, amit felkínáltál nekem).
Ennek az evangéliumi résznek a vezérfonalát követve fogunk rávilágítani arra, a következő Püspöki Szinódus témáját is figyelembe véve (A fiatalok, a hit és a hivatástisztázás), hogy mennyire fontos a meghallgatás és az elkísérés művészetét gyakorolni az egész Szalézi Család és missziója számára. Mennyire fontos az ehhez szükséges feltételek biztosítása; hogy mennyire fontos a szolgálat, amelyet magában hordoz, mind a másik meghallgatása, mind elkísérése a keresztény hitben és hivatásban való fejlődés útján.

Strenna a szaléziak oldalán>>

1%-os támogatás

A Szalézi rend a gyerekek és fiatalok nevelésével és oktatásával foglalkozik. Működtet iskolákat, kollégiumokat, plébániákat, ifjúsági központokat. A szaléziak különös elköteleződéssel fordulnak a hátrányos helyzetű, nehéz szociális körülmények között élő fiatalok felé.

Kérem Önt, hogy ebben az évben adója társadalmi szervezetnek, alapítványnak átutalható egy százalékát ajánlja fel Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítványnak (19673752-1-41) számára, amely a gyerekeket és fiatalokat segíti!

Az adományokból segíti a hátrányos helyzetű fiatalok iskoláztatását, hozzájárul az étkeztetés, táborozás, kollégiumi elhelyezés, kirándulások költségeihez, támogat ifjúsági lelki-, sport- és kulturális rendezvényeket, oratóriumok működését segíti.

Az 1%-ról való rendelkezéshez szükséges űrlapot csatolt dokumentumként megtalálja.

E-mail:      info@szaleziak.hu

Levelezési cím:   H-1032 Budapest, Bécsi út 173.

      Bosco Szent János Ifúsági Nevelés és Oktatási Alapítvány
      Cím:  1032 Budapest, Bécsi út 175.
      Bankszámlaszám: 11784009-21401080
Adószám: 19673752-1-41

Köszönettel:

Halász József
Igazgató