Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Bemutatkozunk

FőoldalBemutatkozunk

„Kezedben a jövő! Ez a Te választásod!”

A 2024/2025. tanévtől iskolánk 9-13. évfolyamos képzési évfolyamot indít, emellett továbbra is jelen vannak a kizárólag érettségire épülő képzéseink is a 13-14. évfolyamokon.

Az alapfeladatainkat kiegészítve iskolánk folyamatosan részt vesz pedagógiai kutatás-fejlesztésben és az ennek eredményeként megjelenő  innovációkat beépítjük a munkánkba. Intézményünk jövőjét a folyamatos fejlődés biztosítja, amelyhez szilárd alapul szolgálnak az elmúlt csaknem harminc évben elért eredményeink. 

A legfontosabb számunkra az, hogy olyan tanulási környezetet biztosítsunk a nálunk tanuló diákoknak, ahol versenyképes tudást és szakmai bizonyítványt szerezhetnek, fejleszthetik idegen nyelvi kommunikációs és szakmai képességüket, emellett pedig sokkal gazdagabbá válhatnak emberi értékek tekintetében is.

Fontos számunkra, hogy a lemaradók felzárkózzanak, a kiemelkedően jók részt vegyenek tehetségfejlesztő kurzusokon, és az is, hogy mindenki elérje egyéni célját a tanulással, több tudással, melyhez önmaga is járuljon hozzá szorgalmával, munkájával.

A tanórai foglalkozások mellett rendszeresen szervezünk alkotó táborokat, kirándulásokat, kulturális programokat, rendezvényeket, amelyek mind a diákokért, a diákoknak szólnak. Rendezünk kiállításokat, diákjaink pályázatokon és versenyeken vehetnek részt és olyan közösséget kínálunk számukra, ahol biztosan találnak barátokat és egy összetartó közösség tagjai lehetnek.

Általános célunk, hogy az intézményünkben tanuló fiatalok képesek legyenek felelősségteljesen gondolkodni, legyenek szabadok, stabil értékrenddel rendelkezzenek, tisztelettel legyenek mások iránt, legyenek elkötelezettek és szorgalmasak.

A legfontosabb szakmai-pedagógiai célunk, hogy a középiskolai évfolyamos tanulóink érettségi és szakmai bizonyítványt, az érettségire épülő képzéseken részt vevők pedig szakmai bizonyítványt szerezzenek, amely elegendő útravaló a továbbtanuláshoz vagy a pályakezdéshez.

Iskolánk képzési kínálata

Útvonal hozzánk

Adatok iskolánkról

Iskolánkban 2021. szeptember 3-án 605 fő nappali, 254 fő esti tagozatos diák kezdte meg a 2021/2022-es tanévet.

Oktatási profilunk ágazatok szerint

A 2022/2023. tanévre 13 féle képzést kínálunk. Valamennyi képzésünk érettségire épülő, iskolarendszerű, emelt szintű szakképzés és technikumi képzés.

Érettségire épülő képzések 13. és 14. évfolyamon:

 • Technikumi szakmák:
  • Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus
  • Szoftverfejlesztő és tesztelő
  • Dekoratőr
  • Divat-, jelmez- és díszlettervező (Divattervező)
  • Fotográfus (Kreatív fotográfus)
  • Grafikus
  • Mozgókép- és animációkészítő
  • Turisztikai Technikus (Idegenvezető)
  • Turisztikai Technikus (Turisztikai szervező) 
  • Vállalkozási ügyviteli ügyintéző
  • Oktatási szakasszisztens  

  EMMI szakképesítések:

  • Közművelődési munkatárs
  • Képző és iparművészeti munkatárs (Festő)
40

Informatikai

Iskolánkban tanuló diákok száma Informatika szakokon.

45

Művészeti

Iskolánkban tanuló diákok száma művészeti szakokon.

15

Humán és gazdasági képzés

Iskolánkban tanuló diákok száma humán és gazdasági szakokon.

Befogadó, fejlesztő, innovatív iskola

„Kezedben a jövő! Ez a Te választásod!”

Iskolánk folyamatosan részt vesz pedagógiai kutatás-fejlesztésben és az innovációkat beépítjük a munkánkba. Iskolánk jövőjét a folyamatos fejlődés biztosítja, amelyhez szilárd alapul szolgálnak az elmúlt húsz évben elért eredmények.

A legfontosabb számunkra az, hogy olyan tanárokat, eszközöket és lehetőségeket biztosítsunk a nálunk tanuló diákoknak, melyben fejleszthetik idegen nyelvi kommunikációs és szakmai képességüket, többet tanulhatnak, ugyanakkor sokkal gazdagabbá is válhatnak emberi értékeik és szakmai tudásuk gyarapodásával.

Fontos számunkra, hogy a lemaradók felzárkózzanak, a kiemelkedően jók részt vegyenek tehetségfejlesztő kurzusokon, és az is, hogy mindenki elérje egyéni célját a tanulással, több tudással, melyhez önmaga is járuljon hozzá szorgalmával, munkájával.

Rendszeresen szervezünk alkotó táborokat, kirándulásokat, kulturális programokat, rendezvényeket és évente legalább 15 nemzetközi kurzust, melyek mind a diákokért, a diákoknak szólnak. Rendezünk kiállításokat, diákjaink pályázatokon vehetnek részt és olyan közösséget kínálunk számukra, melynek tagjai lehetnek, melyben biztosan barátokat találnak és önmagukat fejleszthetik.

A diákoknak lehetőségük van nemzetközi kurzusokat felvenni, azokon vizsgát tenni, referenciát szerezni, megkezdeni karrierjük építését.

Általános célunk, hogy az intézményünkben tanuló fiatalok képesek legyenek felelősségteljesen gondolkodni, legyenek szabadok, tisztelettel legyenek mások iránt, legyenek elkötelezettek és keményen dolgozzanak, tanuljanak.

 

A legfontosabb szakmai-pedagógiai cél, hogy minden tanulónk valamilyen szintű (emelt szintű vagy felsőfokú) OKJ bizonyítványt és megfelelő szakmai, gyakorlati és személyes kompetenciát szerezzen, mely a fiataloknál elegendő útravaló a pályakezdéshez, felnőtteknél pedig megfelelő az újrakezdéshez, illetve a munkahely megtartásához.

 

Halász József
igazgató

Fenntartónk

Iskolánk - a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium - fenntartója a Szalézi Intézmény Fenntartó, mely a Magyar Szalézi Tartomány iskoláinak irányítója. A szalézi szerzetesrend alapítója Bosco Szent János (Don Bosco, 1815-1888), akit 1934-ben avatott szentté a katolikus egyház. Rendjét Szalézi Szent Ferencről nevezte el, akinek nagy tisztelője volt. A Torinóban, 1859-ben alakult katolikus szerzetesrend Pápai jóváhagyást 1874-ben kapott. A Don Bosco Szalézi Társaság célja: szolgálni, tanítani és nevelni az ifjúságot Don Bosco útmutatásai szerint nagy szeretettel, türelemmel, hozzáértéssel, vidám hangulatban. Jó állampolgárokat és jó keresztényeket nevelni, hitet és életcélt nyújtani, közösséget adni minden fiatalnak.

Informatikai és távközlési

Számos informatikai képzést nyújt iskolánk, kattints az összes megtekintéséhez!

Kreatív képzéseink

Művészeti képzéseink között biztosan megtalálod azt, ami téged érdekel!

Oktatási képzések

Érdekel a pedagógia, idegenforgalom, közművelődés?

Gazdálkodás és menedzsment képzések

Esetleg az ügyvitel vagy a gazdasági képzések?

Turizmus és vendéglátás

Számos informatikai képzést nyújt iskolánk, kattints az összes megtekintéséhez!

EMMI képzések

Művészeti képzéseink között biztosan megtalálod azt, ami téged érdekel!