Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Általános tájékoztató

FőoldalÁltalános tájékoztató

Szakmai vizsga

A szakmai vizsga számítógép alkalmazását igénylő központi vizsgatevékenységből (interaktív vizsgatevékenység) és projektfeladat megvalósításából áll.

Az interaktív vizsgatevékenység a szakképzésért felelős miniszter által – a Kormány adott ágazatért felelős tagjának egyetértésével – meghatározott feladatok közül számítógép által véletlenszerűen generált vizsgafeladatsor megoldását jelenti, míg a projektfeladat – mint új vizsgatevékenység – az akkreditált vizsgaközpont által a KKK-ra tekintettel meghatározott gyakorlati vizsgamunka, vizsgaremek, vizsgamű vagy egyéb vizsgaprodukció megvalósítása vagy záródolgozat vagy portfólió elkészítése lehet.

A projektfeladatot – annak jellegétől függően – a szakmai vizsgára vagy a szakmai vizsgán kell elkészíteni és szóban az adott szakma folytatásához szükséges ismeretek ellenőrzésére is kiterjedően megvédeni.

forrás: https://ikk.hu/dokumentumok oldalon a Jogszabályok, stratégiák kategória alatt.

Szakmai vizsga szabályzatai, képzési és kimeneti követelményei

Szakmai vizsga kimeneti követelményei elérhető itt: https://ikk.hu/gyujto/felnottek-kepzese#kepzesi-es-kimeneti-kovetelmenyek

Szakmai vizsga  szabályzatok: https://ikk.hu/dokumentumok

Képesítővizsga

184/N. § *  (1) A képesítővizsga a programkövetelményben meghatározott írásbeli, illetve interaktív, valamint gyakorlati és szóbeli vizsgatevékenységeket magába foglaló projektfeladatból állhat.

(2) Képesítővizsgát február-március, május-június és október-november hónapban lehet tartani (a továbbiakban együtt: vizsgaidőszak).

(3) Az írásbeli, illetve interaktív tételek, valamint a gyakorlati vizsgafeladatok a minősítési szintjüknek megfelelő titoktartásra vonatkozó szabályok megtartásával őrizendők, és kizárólag a képesítővizsga kezdésének időpontjában bonthatóak ki.

Szakmai vizsga (technikum) / Képesítő vizsga (szakgimnázium) általános tudnivalók szakmánként, szakképesítésenként elérhető a vizsga Moodle oldalon: https://vizsga.szamalk-szalezi.hu/course/view.php?id=674

 

A képesítő- és szakmai vizsga részletei itt érhetőek el: https://vizsga.szamalk-szalezi.hu/course/index.php?categoryid=3

Képesítő vizsgák vizsgaközpontjainak egységes szabályzatai

Képesítő vizsgák vizsgaközpontjainak egységes szabályzatai elérhetők itt: Oktatási Hivatal (oktatas.hu)

Képesítő vizsgák központi szóbeli tételek, kerettantervek, programkövetelmények

Oktatási Hivatal honlapján tölthetők le: Oktatási Hivatal (oktatas.hu)