Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
ERASMUS – Akkreditáció

FőoldalERASMUS – Akkreditáció

Szakképzés területén megvalósuló rövid távú tanulói mobilitások és tanári jobshadowing tevékenységek (2021-2027)

Az ERASMUS-akkreditáció keretében – európai uniós és magyar állami forrásból – lehetőségünk nyílt arra, hogy 2027-ig a konzorciumi tagokkal együttműködve magas színvonalú mobilitási tevékenységeket valósítsunk meg.  A program részleteiben az előzetesen elfogadott ún. Erasmus-tervben került kidolgozásra. 

Program:

Erasmus-akkreditáció, a szakképzés területén

Időtartam: 2021. március 1 – 2027. december 31.

Akkreditációs szám: 2020-1-HU01-KA120-VET094114

Konzorcium vezető: SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium

Konzorcium tagjai:

META-Don Bosco Technikum és Szakgimnázium

Budapesti Gazdasági SZC Belvárosi Technikum

A mobilitások terén konzorciumunk célkitűzései, hogy az együttműködések támogassák a képzés szakmai színvonalának további emelését, diákjaink szakmához juttatását, továbbá oktatói mobilitások során a tanórán kívüli tevékenységek bővítését jó gyakorlatok cseréjén keresztül.

A tanulói mobilitások során kiemelt szempont a nyelvtanulás képességének és a digitális készségek megerősítése, így ezáltal a jövőbeli munkaerőpiacon szükséges szakmaspecifikus készségek fejlesztése. 

A tanári mobilitások során kiemelt szempont az innovatív pedagógiai módszerek és alkalmazások megismerése, a szakmai fejlődés támogatása, illetve a pilot szakaszt követően a módszerek iskolai gyakorlatba történő beépítése.

Az akkreditáció további célja a külföldi mobilitási időszakok során szerzett tanulási eredmények minőségének, átláthatóságának és elismerésének elősegítése, az erre szolgáló európai eszközök és megoldások alkalmazásával.

Célcsoport: 

  • a konzorcumi tagok intézményeiben tanulók
  • a konzorcumi tagok oktató pedagógusok és szakoktatók és egyéb munkatársai

Projekt és a nemzetközi utazások, mobilitások várható eredménye:

A mobilitások során a három iskola tanulói 21 napos nemzetközi szakmai gyakorlaton (utazással együtt) vesznek részt – szakmai irányítás mellett. A tanulók a mobilitások során szakmai ismereteket és munkaerő-piaci gyakorlatot szereznek, amellyel referenciát és lehetőséget kapnak a további együttműködésre, illetve a szakmai vizsgát követő munkakezdésre.

Az iskolák tanárai 7 napon keresztül nemzetközi szakmai látogatások során tanulmányozzák a meglátogatott intézmények pedagógiai tevékenységeibe beépíthető jó gyakorlatokat, melyeket a későbbiek során megjelennek a pedagógiai gyakorlatukban is.

Az angol nyelvű ERASMUS-TERV kivonata, amely tartalmazza résztvevők keretszámait