Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
CSÉN

„BOLDOGABB CSALÁDOKÉRT”

Hogyan tudok boldogabb lenni?

 „Nem kell a gazdagságot túlbecsülni, mert azok, akik kizárólag az anyagi javakra összpontosítanak, csak ideig-óráig találnak boldogságot abban, hogy mindent megvásárolhatnak. Ám ha valaki „csak” normális színvonalon él, közben jók és szorosak a családi, baráti kapcsolatai, van lehetősége a személyes fejlődésre, tanulásra, élvezi a munkáját, kihívásokkal szembesül, közben hasznosnak is érzi magát a környezete számára, és van módja arra, hogy segítsen másokon, könnyebben talál tartós boldogságra.”: Sonja Lyubomirsky

Családi Életre Nevelés szakkör

A szakköri foglalkozásokon jobban megismerhetitek önmagatokat és kortársaitokat a többieken keresztül. Beszélgetünk a család szerepéről, jelentőségéről, a társas kapcsolatokról (barátság, szerelem), értékrendről, testünk biológiai folyamatairól. Kiemelt témánk lesz  a konfliktusok hatékony megoldása, az önérvényesítés, az  elköteleződés és a karrier. Témakörink érintik az útelágazások, útvesztők, döntési helyzetek, fenyegető veszélyek témaköreit. Figyelemmel kísérjük változásainkat, és ezek következményeit is.

Foglalkozások

Találkozásainkkor játékos formában, gyakorlatban, közös élményeken keresztül dolgozunk együtt. Olyan stresszoldó gyakorlatokkal is megismerkedhettek, melyek segítségetekre lehetnek a jövőben csökkenteni az életetek stressz szintjét, ha rendszeresen alkalmazzátok őket.

Kérjük a kurzusra az jelentkezzen, aki a félév végéig folyamatosan jelen tud lenni a foglalkozásokon.

Foglalkozások

„Ha dolgozol azon, hogy boldogabb legyél, ha tudatosan törekszel arra, hogy a jóra, szépre, tartalmasra összpontosíts, a pszichológiai kutatások tanúbizonysága szerint nem csak harmonikusabbnak, elégedettebbnek fogod érezni magad, hanem növekszik az energiád, szárnyakat kap a kreativitásod, erősödik az immunrendszered, jobbak lesznek a kapcsolataid, termékenyebb leszel a munkádban, még az életed is meghosszabbodhat.”

SZÁMUNKRA KIEMELKEDŐEN FONTOS

A 2024/2025. tanévtől iskolánk 9-13. évfolyamos képzési évfolyamot indít, emellett továbbra is jelen vannak a kizárólag érettségire épülő képzéseink is a 13-14. évfolyamokon. Az alapfeladatainkat kiegészítve iskolánk folyamatosan részt vesz pedagógiai kutatás-fejlesztésben és az ennek eredményeként megjelenő  innovációkat beépítjük a munkánkba. Intézményünk jövőjét a folyamatos fejlődés biztosítja, amelyhez szilárd alapul szolgálnak az elmúlt csaknem harminc évben elért eredményeink.
A legfontosabb számunkra az, hogy olyan tanulási környezetet biztosítsunk a nálunk tanuló diákoknak, ahol versenyképes tudást és szakmai bizonyítványt szerezhetnek, fejleszthetik idegen nyelvi kommunikációs és szakmai képességüket, emellett pedig sokkal gazdagabbá válhatnak emberi értékek tekintetében is. Általános célunk, hogy az intézményünkben tanuló fiatalok képesek legyenek felelősségteljesen gondolkodni, legyenek szabadok, stabil értékrenddel rendelkezzenek, tisztelettel legyenek mások iránt, legyenek elkötelezettek és szorgalmasak.

SOCIAL MEDIA

KÉPZÉSEINK

Szoftverfejlesztő és -tesztelő 9. évfolyamon

ISKOLÁNK ÉRDEMEI

Iskolánk tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető helyen van nyugodt, zöld városi környezetben!

Iskolánk modern, 21. századi követelményeknek minden tekintetben megfelelő épületben helyezkedik el. Nézz körül nálunk!

Iskolánk rendkívül jól felszerelt számítógépes termekkel és infrastruktúrával rendelkezik.

Az épületben büfé - ahol kávézni vagy ebédelni is tudsz - és a tantermekben internet kapcsolat szolgálja diákjaink kényelmét.

Nagy tudású, tapasztalt tanárainktól tanulhatod meg a választott szakma alapjait - vagy akár többet is!

Képzési munkatársaink rendkívül segítőkészek, iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében biztosan számíthatsz rájuk!