Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Közlemény a március 16-tól érvénybe lépő online oktatás kapcsán

FőoldalIskolánk életeDiákéletKözlemény a március 16-tól érvénybe lépő online oktatás kapcsán

Közlemény a március 16-tól érvénybe lépő online oktatás kapcsán

Kedves Diákok!

A pénteken bejelentett tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetése az ország valamennyi oktatási intézményére, így iskolánkra is vonatkozik.  Az alábbi tájékoztató a rendkívüli munkarendre vonatkozó szabályokat foglalja össze, amelyek betartásához szíves együttműködésüket / együttműködéseteket kérem szépen.  

Oktatásszervezés

Az egészségügyi óvintézkedések részeként iskolánk a rendelkezés visszavonásáig tanulókat személyesen nem tud fogadni, a tanulmányi kötelezettség teljesítése digitális formában valósul meg.

A digitális munkarendben az óraszám nem csökken, a tantermen kívüli tanórák időbeosztása pedig azonos a tantermi órákéval, vagyis a KRÉTA rendszerben rögzített órarend továbbra is az irányadó.

Az órarendben történő eseti változásra (pl. óra áthelyezése, helyettesítés) az eddig érvényes szabályok vonatkoznak, vagyis minden ilyen típusú változásról a KRÉTA-ban és az eddig használt kommunikációs csatornán keresztül történik tájékoztatás.

Tanári jelenlét

A személyes tanári jelenlétet online jelenlét váltja fel. A tananyagrészek és feladatok megküldése mellett a digitális oktatás az adott platformon történő aktív, bejelentkezett  üzemmódot jelent, minden olyan szakmai támogatást biztosítva ezzel, amelyet a technikai eszközök lehetővé tesznek.

Tanóra lekönyvelése

Az online tanóra lekönyvelése továbbra is a KRÉTA-ban történik a tanárok által.

A hiányzást a tanárok a digitális munkarendben is vezetik. Az új munkarendben az a tanuló minősül hiányzónak, akinél  az online aktivitás teljes hiánya áll fenn, vagyis nem jelentkezik be a tanórán és az órán kiadott feladatokat nem teljesíti.

A szabály alól kivételt képez az a tanuló, akinek a technikai eszközök és feltételek nem állnak a rendelkezésére.         

Online kapcsolat platformjai és technikai feltételek

A digitális munkarend hatékony megvalósításának feltétele, hogy rendelkezésre álljanak az ehhez szükséges technikai eszközök, valamint a folyamatos szélessávú internet kapcsolat. Ennek felmérésére online kérdőívet küldtünk ki. Kérem, hogy aki még nem tette meg, a technikai feltételekre vonatkozó kérdőívet töltse ki.

A kérdőív feldolgozását követően tájékoztatunk Benneteket, illetve döntünk az esetlegesen hiányzó eszközök és feltételek biztosításának módjáról.    

A digitális oktatás kezdete

A digitális oktatás 2020. március 16-án, hétfőn veszi kezdetét és visszavonásig tart.

A digitális oktatáshoz iskolai szinten egységes platformot használunk majd, amelynek kialakítását Hegedüs Helén igazgatóhelyettes koordinálja. A platform előreláthatóan keddtől működik majd, amennyiben a rendszer üzemkésszé válik, erről egy rövid üzenetet küldünk részetekre.

A platform üzembiztos működéséig a tanárok ideiglenes jelleggel tetszőleges módon pl. Facebook, Skype stb.) veszik fel a kapcsolatot az osztályokkal.     

A rendkívüli egészségügyi helyzet valamennyiünknek kihívást jelent, ezért a tanúsított együttműködéseteket és a rugalmasságot előre is nagyon köszönöm.

Végezetül továbbra is kérem az egészségügyi szabályok fokozott betartását és azt, hogy vigyázzanak / vigyázzatok magatokra és környezetetekre.

Üdvözlettel:

Halász József

igazgató