Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom




2023/2024. tanév 1. nemzetközi tanulói mobilitás turnus

FőoldalIskolánk életeDiákélet2023/2024. tanév 1. nemzetközi tanulói mobilitás turnus

2023/2024. tanév 1. nemzetközi tanulói mobilitás turnus

A tanév első nemzetközi, rövid ciklusú tanulói mobilitására 2024. február 7. és február 27. között kerül sor.

Az utazást minden esetben megelőzi egy pályázati kiírás, amely keretében a diákok angol nyelvi készségei és motivációja kerül felmérésre. A pályázatok beérkezését követően a szaktanárok és a projektvezetés választja ki a kiutazó diákokat, akik részt vehetnek a 19 napos nemzetközi szakmai gyakorlaton.

Az iskola által történt kiválasztást még sok esetben kiegészíti a cég által történő interjú is, amely során egy adott szakmán belül tovább szűkítik, hogy az adott céghez mely tanulók kerüljenek.

Az 1. mobilitási időszakban Milánóban és környékén az alábbi cégeknél vesznek részt gyakorlaton tanulóink:

  • The Van group – kommunikációs cég Milánóban, melynek profilja SEO, kommunikációs stratégiák, hirdetések, grafika és márkadesign, webdesign és közösségi média stb.
    Dombrovszki Kamilla és Toller Alexandra – grafikus 2/14 évfolyamos tanulók
    (https://www.thevan.it/)
  • Kern School – oszteopátiás egészségügyi tanfolyam, képzésekkel és  MCB masszázs képzésekkel foglalkozó oktatási intézet Milánóban.
    Tü Valéria és Béres Zoltán – grafikus 2/14 évfolyamos tanulók
    (https://kernschool.it/)
  • Karmatech di Ing. Giovanni Accomando – IT cég, melynek profiljába mind a személyi számítógépek, mind az okoseszközök (telefon, tablet) árusítása, felújítási és IT szolgáltatások biztosítása (technikai segítségnyújtás, szerverek, továbbképzések stb.) beletartozik igazodva a fejlődő iparághoz Milánóhoz közel Bollate-ban.
    Berényi Péter Ferenc és Postás Balázs – informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus 1/13 évfolyamos tanulók
    (https://www.ktstore.it/)
  • Hotel Cyrano – 4 csillagos hotel Saronnoban, mely szálláshely profiljába a szobák biztosítása mellett tárgyalóterem, csomagtárolás és háziállatok számára biztosított szálláslehetőséget is nyújt.
    Kulcsár Emese – turisztikai szervező 1/13 évfolyamos tanuló és Vass Dominika – idegenvezető 1/13 évfolyamos tanuló
    (https://www.hotelcyranosaronno.com/)

A fogadó cégeket iskolánk helyi partner szervezete, az UNISER választja ki. A kapcsolattartó szervezet az első napon tájékoztatta a kiutazókat a cégekről és elvárásokról, valamint az olasz kommunikáció, etikett szabályairól. Az UNISER természetesen mindvégig segíti a gyakorlat ideje alatt a diákokat.

Az első héten – a tanulók beilleszkedését segítendő – iskolánk kísérő tanára is jelen van, aki megismeri a szervezeteket és támogatja a diákokat. A kísérő tanár bármilyen nehézség esetén az UNISER-rel közösen – szükség esetén  – új helyszínt keres, de a jelenlegi turnusban erre nem került sor. 

Az idei turnus kísérő tanára: Molnár Csikós Hajnalka grafikus szaktanár, divattervező szakfelelős volt.

Természtesen a szakmai gyakorlat mellett a tanulóknak lehetősége van a környék felfedezésére és az olasz gasztronómia megismerésére is.

Hamarosan a diákok is beszámolnak élményeikről.