Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom




2023/2024. tanév 2. nemzetközi tanulói mobilitás turnus

FőoldalIskolánk életeDiákélet2023/2024. tanév 2. nemzetközi tanulói mobilitás turnus

2023/2024. tanév 2. nemzetközi tanulói mobilitás turnus

A tanév második nemzetközi, rövid ciklusú tanulói mobilitására 2024. március 18. és április 7. között kerül sor.

A jelenlegi kiutazást is megelőzte egy pályázati kiírás, amely keretében a diákok angol nyelvi készségei és szakmai motivációja kerül felmérésre. A pályázatok beérkezését követően a szaktanárok és a projektvezetés választotta ki a kiutazó diákokat, akik részt vehetnek a 19 napos nemzetközi szakmai gyakorlaton.

Az 2. mobilitási időszakban Faenza környékén az alábbi cégeknél vesznek részt gyakorlaton tanulóink:

CUE SRL. – cég Imolában található, az első teljesen digitális kiadó, amely az előadóművészetekkel foglalkozik. Kifejlesztett egy digitális publikációs platformot, az Interactive eBooka.

Szöllősi Tamás Szilárd – fotográfus 2/14 évfolyamos valamint Forró Márta – mozgókép- és animációkészítő 2/14 évfolyamos tanulók

(https://www.cuepress.com/)

EDIT91 Soc. Coop – A magazinon és a kiadón kívül az egy városi szövetkezet partnerként vagy promóterként más szervezetekkel is különféle projekteket hajt végre és végez számítástechnikai és webtárhely szolgáltatásokat Forliban.

Péti Dominik – szoftverfejlesztő és – tesztelő 2/14 évfolyamos és Demecs József – informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus 1/13 évfolyamos tanulók

(www.unacitta.it)

Horizon Srl. Film & Emotions – Videó ügynökség Forliban, ahol a marketing, a kreativitás és a módszer szimbiózisban él. Fő profiljuk: céges videók, reklámok, közösségi videók, filmes produkciók.

Farkas Sára Luca – fotográfus 2/14 évfolyamos és Vincze Vivien Alexandra mozgókép- és animációkészítő 1/13 évfolyamos tanulók

(https://horizonvideo.it/)

Centro Servizi Culturali – Ravennában 2015-ben alapított tanfolyamokkal, nyelvi képzésekkel, nyári kurzusokkal, felzárkóztatásokkal és speciális területre pl. érettségire vonatkozó felkészítésekkel foglalkozó szervezet.

Milichovszky Sándor András – szoftverfejlesztő és – tesztelő 2/14 évfolyamos és Kállai ÁkosTibor – informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus 1/13 évfolyamos tanulók

(https://centro-servizi-culturali-com.my.canva.site/)

Il punto Naturale -F.lli Pazzaglia Srl – Cesenában alakult természetes terméket árusító szervezet, mely 30 éve nyújt tanácsadást, integrációt és első számú táplálkozási tanácsadást, és szenvedéllyel alakítja át a wellnesst életmóddá, így minden igényt kielégítő természetes és makrobiotikus táplálkozási tanácsadást tud nyújtani.

Lengyel Nóra Emese – dekoratőr 2/14 évfolyamos tanuló

Libreria del Duomo – Forliban a liturgikus és vallási termékeket és kiadványokat árusító kegytárgy és könyvkiadó bolt.

Orr Gergely – dekoratőr 1/13 évfolyamos tanuló 

A fogadó cégeket iskolánk helyi partner szervezete, az UNISER választja ki. A kapcsolattartó szervezet az első napon tájékoztatta a kiutazókat a cégekről és elvárásokról, valamint az olasz kommunikáció, etikett szabályairól. Az UNISER természetesen mindvégig segíti a gyakorlat ideje alatt a diákokat.

Az első héten – a tanulók beilleszkedését segítendő – iskolánk kísérő tanára is jelen van, aki megismeri a szervezeteket és támogatja a diákokat. A kísérő tanár bármilyen nehézség esetén az UNISER-rel közösen.

Az idei turnus kísérő tanára: Németi Fanni mozgókép- és animációkészítő szaktanár, szakfelelős.

Természtesen a szakmai gyakorlat mellett a tanulóknak lehetősége van a környék felfedezésére és az olasz gasztronómia megismerésére is.

Hamarosan a diákok is beszámolnak élményeikről.