Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Pályaorientációs nap

FőoldalIskolánk életeHírekPályaorientációs nap

Pályaorientációs nap

TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYAORIENTÁCIÓS NAPRÓL

Tisztelt Résztvevők!

A korábbi tájékoztatásunknak megfelelően az online pályaorientációs napra 2021. február 22- én 9.00 és előreláthatóan 12.00 óra között kerül sor. A részvételre az órai hiányzás szabályai vonatkoznak. Az online előadások a TEAMS rendszeren keresztül valósulnak meg.

A részvételhez szükséges kód: bhoz4ut

Tervezett programok:

9:00 MOL: Kovács Gabriella és Berecz Róbert: Tudatos karriertervezés, álláslehetőségek a MOL-nál Forster János és Juhász Thomas: Tudatos karriertervezés, álláslehetőségek a TESCO-nál

9:30 TESCO: Forster János és Juhász Thomas: Tudatos karriertervezés, álláslehetőségek a TESCO-nál

10:00 BKV: Gulyás Zoltán előadása: Informatika a közösségi közlekedésben. Pár mondatban bemutatjuk a BKV Zrt-t a duális szakképzés irányából. Videó segítségével megis- merhetjük az M4-es Metró területét. Ízelítőt kapunk a közösségi közlekedésben az informatikai terület szerepéről.

Morgan Stanley

10.30-tól Fogarasi Norbert előadása: Norbert 22 éve dolgozik a Morgan Stanley pénzügyi szolgáltató cégnél és tizedik éve vezeti az immár 2300 fős budapesti irodát. Karri- erje során Torontóban, New Yorkban, Tokióban és Londonban is dolgozott pénzügyi informatikusként és munkája mellett PhD fokozatot is szerzett. Előadásában a tuda- tos karriertervezés mellett a keresztény értékek fontosságáról, mint alázat, türelem, mások felé való nyitottság és szolgáló hozzáállás is beszélni fog.

SZÁMALK-Szalázi Technikum és Szakgimnázium

11.00-tól Kaczur Sándor előadása: Milyen skillekre lesz szükség a jövőben? Hogyan lehetnek esélyesebbek a pályakezdők? Az előadó áttekinti a munkaerőpiac tipikus hazai és nemzetközi elvárásait, kiemelve az elmúlt évek markáns változásait. Kitér arra, hogyan lehet alkalmazkodni a digitális diszrupció világához, kiemelve a COVID-19 időszakban átpriorizált munkáltatói igényeket. Válaszokat ad a következő kérdésekre. Milyen skill- ekre lesz szükségük a pályakezdő diákoknak, hogy 2021-ben munkát találjanak és mi várható 5-10 éven belül? Milyen az elvárható gondolkodásmód, hozzáállás, hogy a pályakezdő közép- és hosszú távon is megállja a helyét és sikeres tudjon lenni?