Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Pályaorientációs nap

FőoldalIskolánk életeHírekPályaorientációs nap

Pályaorientációs nap

Iskolánkban, a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnáziumban 2021.02.22-én megtartottuk a Pályaorientációs napunkat, amely során a diákjainkat a továbbtanulásra, életpályájuk megtervezésére készítjük fel. 

Az eseményen közel 400 diák, a teljes tanári gárdánk és az előadást tartó partnerek vettek részt online formában, a TEAMS rendszeren keresztül.

A MOL, a TESCO és a BKV mint kiemelt partnereink felvázolták azokat a lehetőségeket, amely által a diákjaink együtt tudnak működni ezekkel a cégekkel. Mindhárom cég bemutatta a vonzó karrierutakat, a potenciális álláslehetőségeket.

Általános pályaválasztási és életvezetési tanácsokkal szolgált Fogarasi Norbert a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője. A szakmai jótanácsok mellett mesélt a saját szakmai életútjáról is, valamint arról, hogy az emberi és hitvallásbeli értékek milyen hangsúlyt kapnak abban, hogy mai napig is sikeres legyen a választott hivatásában.

Az előadássorozatot Kaczur Sándor informatikatanár kollégánk zárta, akinek a prezentációjában elhangzott, hogyan lehetnek esélyesebbek a pályakezdő diákok, milyen skillekre lesz szükségük hogy 2021-ben munkát találjanak és mi várható 5-10 éven belül. Továbbá áttekintette a munkaerőpiac tipikus hazai és nemzetközi elvárásait, kiemelve az elmúlt évek markáns változásait. Kitér arra, hogyan lehet alkalmazkodni a digitális diszrupció világához, kiemelve a COVID-19 időszakban átpriorizált munkáltatói igényeket.

Az esemény záróakkorja egy tavaly, Idegenvezető szakon végzett diákunk, Fias Dávid József lelkesítő, motiváló videóüzenete volt, amely szívből szólt a jelenlegi és leendő diákjainkhoz.

Köszönjük mindenkinek az együttműködést, részvételt!