Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
„ A számok tükrében”

FőoldalIskolánk életeDiákélet„ A számok tükrében”

„ A számok tükrében”

Szakmai nap a Budapesti Művelődési Központban

2022. november 8-án, kedden a Budapesti Művelődési Központba látogattunk, ahol a Közművelődési statisztika 2021. évi eredményeiről szóló szakmai napon három előadáson vettünk részt. 

Az első bemutatóban Ponyi László Nemzeti Művelődési Intézet  Szakmafejlesztési Igazgatóság Kutatási Központjának vezetője  és Farkas Éva kutató-fejlesztő munkatársa számolt be a közművelődés 2021- évi eredményeiről, és kaptunk információkat és adatokat a közművelődési tevékenység országos jellemzőiről. Külön pozitív élmény volt, hogy prezentációjuk annak ellenére, hogy  rövid és lényegre törő volt mégis nagyon sok számunkra is érdekes adatokat tartalmazott.

Ezután Lukács Orsolya és Mester Erika a Budapesti Művelődési Központ statisztikai koordinátorainak előadását tekinthettük meg. Számos új és hasznos statisztikai alapot kaphattunk tőlük a fővárosi közművelődésről. Jól érzékelhető volt, hogy a fővárosi és a nagyobb városok közművelődési tevékenységének színterébe belépett az internet, és az online platformok igénybevétele is nőtt. Így az online tér nemcsak kihívást, de új lehelőséget is teremtett a közművelődési szakmának.

A Központi Statisztikai Hivatal jelenlevő munkatársai Bárdosi Mónika és Dudás Katalin társadalom-statisztikusok a 2021-es évi online kulturálódási lehetőségekről beszélt, melyez külön érdekessé tett, hogy a COVID-19 hatásairól is érdekes információkat hallottunk

Örömmel csatlakoztunk ehhez az információdús, tartalmas értekezlethez. Szakunk számára releváns ismeretet kaptunk a közművelődési statisztika működési metódusairól, weboldalának használatáról. Külön megtiszteltetés, hogy megismerhettük a számok mögötti embereket és értékes munkájukat. 

KMM 14