Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Állásbörze látogatás beszámoló

FőoldalIskolánk életeDiákéletÁllásbörze látogatás beszámoló

Állásbörze látogatás beszámoló

  Az osztályommal 2023. október 5-én meglátogattuk Puskás Ferenc Stadionban szervezett állásbörzét. Az előzetes regisztrációban meg kellett adni az érdeklődési körünket, majd később a recepción ennek alapján kaptunk különböző színű karpereceket. Én a pénzügyet választottam, így a narancssárgát kaptam. Ez alapján tudták a munkáltatók, hogy mi után érdeklődöm. Egy nagy terem fogadott minket különböző standokkal, melyeket tetszés szerinti sorrendben járhattunk be.

Szemtől szembe találkozhattunk és beszélgethettünk különböző cégek képviselőivel. Olyan szemszögből előnyös részt venni egy ilyen rendezvényen, hogy mindenféle kötöttség nélkül mérlegelhetjük a jövőbeli lehetőségeinket. 

 Nem csak munkaerőt kereső cégek vettek részt, hanem munkaközvetítő cégek is. Így ismertem meg a Zyntern.com-ot, ami egy pályakezdő állásportál. Elmesélték, hogy kifejezetten olyan cégeknek engedik, hogy reklámozzák magukat náluk, akik pályakezdőket keresnek. Ez számomra is hasznos lehet a közeljövőben. Számos más céghez hasonlóan azzal vonzották magukhoz az embereket, hogy egy regisztrációért cserébe meg lehetett pörgetni egy szerencsekereket. Én például nyertem egy poharat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal standjánál egy hosszú tájékoztatót kaphattunk arról, hogy a mi korosztályunknak mi lenne a továbbiakban a legelőnyösebb lépés. Kihangsúlyozták az egyetemet. Ezzel teljesen egyetértek. Addig kell tanulni, amíg csak lehet.

Hasonló volt a PannonWork iskolaszövetkezet is, ami diákoknak kínál munkát. Segítőkészek voltak és még egy kapcsolattartót is adtak, akin keresztül bármikor tudunk munkát keresni. Érdekes volt bennük, hogy modern formában, a Facebookon keresztül teszik közzé aktuális diákmunkáikat.

 A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat kifejezetten tetszett. Egy játékos feladatot írtak ki, melyben különböző kritériumok alapján kellett kitalálni egy négyjegyű kódot, majd kinyitni a lakatot. Amennyiben sikerült kinyitni a lakatot, ajándékot kaptunk. Ezzel próbálták hirdetni azt a tényt, hogy a Nemzeti Kibervédelmi Intézménynél akár kódfejtéssel is foglalkozhatunk.

Voltak kint egyetemek is, így a továbbtanulással kapcsolatosan is tudtunk érdeklődni. Két egyetemhez mentünk érdeklődni, de a Hageni Távegyetem, csak németül tart órákat, így ott nem tudtam érvényesülni. A Pannon Egyetemnél sokkal nyitottabbak voltak, azonban ott többet hallottam Veszprémről, mint magáról az egyetemről, így kevésbé volt hasznos, mint vártam volna.

 A legpozitívabb tapasztalatom a Mercedes-Benz cégnél volt. Felhívták a figyelmünket arra, hogy lehet jelentkezni gyakornoki állásra a számviteli osztályon, melyet akár a tanulmányaink után is megkezdhetünk. Regisztráltunk is. A regisztrációval voltak ugyan problémák, de végül megoldódott. Nagyon nyitottak, kedvesek és segítőkészek voltak. Az ott dolgozó lány, pár órával azután, hogy ott jártunk, megismert minket és még érdeklődött is, hogy milyen élményeink vannak eddig itt.

Összességében megérte részt venni ezen a rendezvényen, hiszen rengeteg olyan információval kerültem szembe, amelyet korábban nem tudtam. Valamint olyan lehetőségeket ismertem meg, melyeket azelőtt nem vettem számításba. Jobban megéri akkor kimenni nem tanulóként, hanem már munkakeresőként, de legalább ezt a tényt felmértem. Szerintem a későbbiekben is vissza fogok menni, amikor már ténylegesen állásra szeretnék pályázni.
@Schlagetter Dorina