Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Az a:r:c-projekt vendégszereplése a horvát fővárosban

FőoldalBüszkeségeinkAz a:r:c-projekt vendégszereplése a horvát fővárosban

Az a:r:c-projekt vendégszereplése a horvát fővárosban

Már két éve tart az együttműködésünk a Zágrábi Liszt Intézettel, amely során több sikeres közös esemény is megvalósult. Tavaly iskolánk diákjainak és tanárainak válogatott munkáiból nyílt kiállítás az immár hagyománnyá vált, Faltis Roberta tanárnő vezette horvátországi alkotótábor anyagából. Nyáron Vodicében és Prvić szigetén is magyar napot tartottunk, amelynek keretében kiállítást rendeztünk Vodicében, valamint utcai performansszal mutatkoztunk be Prvić Lukában.

A Liszt Intézet igazgatónője, Dr. Mladenovics Anna több éve személyesen is kíséri a prvići alkotótábor működését, és lelkes támogatója munkánknak, így kézenfekvő volt az ötlet, hogy a májusi, észtországi debütálás után Zágrábban is bemutatkozhat az a:r:c divatperformansz. Örömmel számolunk be róla, hogy iskolánk összművészeti produkciójával 2024. június 7-én nagy sikerrel vendégszerepelt a Zágrábi Liszt Intézet Magyar Kulturális Központban is!

A divatperformanszunkat követően az intézet előtti téren egy fantasztikus hangulatú fashion flashmobot és divatfotózást is tartottunk, amelyet Váradi Viktor tanár úr csodálatos fotói örökítettek meg. Az eseményt a Liszt Intézet tereiben iskolánk művészeti szakos diákjainak és tanárainak közös kiállítása kísérte Faltis Roberta tanárnő rendezésében. Az a:r:c-projekt csapatát Horvátországban Németi Fanni tanárnő támogatta még, a projekt háttérmunkáit Faltis Alexandra, Molnár Csikós Hajna és Molnár-Csikós Virág tanárnők, valamint Szarka Adrienn gazdasági vezető és Halász József igazgató úr biztosították. Külön köszönjük Szabó Maja elsőéves divattervező hallgatónknak a bemutató koreográfiáját, Daniel Körnernek a produkció zenei megvalósítását!

Hatalmas köszönet a Zágrábi Liszt Intézetnek a vendégszereplésünk lehetőségéért, a produkciónk támogatásáért! Hogy ilyen szeretettel fogadták művészeti szakos diákjaink előadását és munkáit, valamint a művésztanáraink alkotásait is, további gyümölcsöző együttműködések körvonalait előlegezi meg számunkra, amelyek gazdagíthatják mindkét intézmény életének művészeti és kulturális tartalmait – szigorúan a fenntarthatóság jegyében.

#számalkszalézi #szamalkszalezi #számalkszalezitechnikumésszakgimnázium #kreatívtechnikum #szakképzés #szakma #szakképesítés  #ARCProjekt #Zágráb #LisztIntézet #DivatPerformance #Divatfotózás #FashionFlashmob #CreativeVibes