Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Szoftverfejlesztő képzés egy diákunk szemszögéből

FőoldalIskolánk életeDiákéletSzoftverfejlesztő képzés egy diákunk szemszögéből
szoftverfejlesztő programozói felülete

Szoftverfejlesztő képzés egy diákunk szemszögéből

A személyes tapasztalatok és a diákok visszajelzése az, ami a legjobban tükrözi egy képzés sikerességét.

Ezért érkezzen ismét egy olyan írás, amit az egyik szoftverfejlesztő tanulónktól kaptunk.

Temesvári Szabolcs beszámolója következik:

Középiskola után a gyerekeknek nagyon nehéz dolguk van, mert nem tudják mihez is szeretnének kezdeni. Én is így jártam, egy félbehagyott OKJ után kerültem a SZÁMALK-ba és szerencsére ez egy nagyon jó döntés volt. A programozás vonzott középiskolában is, de sosem értünk el arra a szintre, hogy valami kézzel fogható, használható szoftver szülessen a kódokból. Itt végre sikerült. 

De vegyünk szépen sorra mindent.

Az ügyintézés gyors, kényelmes. Az iskola nagyon jól megközelíthető helyen van. Eleinte ugyan elveszve érezheted magad ebben a nagy épületben, de ha megismered a helyi szokásokat és embereket, akkor egy jó, szabad hangulatú intézmény tanulójává válsz. Rengeteg közösségi program szerveződik, de nyilván nem kötelező a részvétel. Na de térjünk rá magára a képzésre. 

Ha még teljesen új számodra a programozás, akkor egy normál tempóval, jól felépített alappal fogsz rendelkezni, amire a második évben érkeznek a nagy-nagy pillérek. Ha már rendelkezel egy alappal, akkor az elején lassúnak fogod érezni a képzést, de mivel egy osztályról van szó, ez sajnos elkerülhetetlen. A tanárok többsége szakmailag nagyon magas tudásszinttel rendelkezik és készséggel segít szinte a nap huszonnégy órájában. Az órák amennyire a tananyag engedi, interaktívak és probléma orientáltak. Természetesen vannak unalmasabb tananyag részek is, de ez nem egyedi dolog. 


Számomra az egész képzésben a legnagyobb tapasztalat és élmény a szakdolgozat készítése volt. 


Elkészítettem egy olyan használható szoftvert, amit álmomban sem gondoltam, hogy el tudok készíteni. Nem egy háromnegyedórás valami volt, hanem egy hónapok alatt elkészített program, ami tartalmazta a két év alatt felgyűjtött tudást. Hasonló, mint egy munkahelyi projekt, mert időközönként prezentálnunk kellett a fejlesztés állapotát és beszélnünk a még hátralévő teendőkről. Élveztem, hogy megvalósítottam valamit, amit én gondoltam ki és megtapasztalhattam, milyen is egy hosszabb távú projekt. 

Természetesen akkor lesz élmény az egész, ha nem csak a tanároktól várod a „megvilágosítást”, hanem saját magad is teszel ennek érdekében. Nem kell egész álló nap tanulnod, de egy minimális befektetéssel, nem csak a képzésben fogod magad jobban érezni, de ösztöndíjra is nyílik lehetőséged. 

Úgy gondolom, ha szeretnél egy színvonalas képzésben részt venni, akkor jó helyen jársz. 

Ha kedvet kaptál és téged is érdekel a programozás, ajánljuk figyelmedve az informatikai képzéseink tanulmányozását itt.

Iskolánk Facebook és Instagram oldala.