Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom




Élet a fotográfia világában 4. rész

FőoldalIskolánk életeDiákéletÉlet a fotográfia világában 4. rész

Élet a fotográfia világában 4. rész

Jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés, oké, de hogyan tovább? Elvégzel egy két éves képzést és mi lesz utána? Öregdiákjainkat kérdeztük, akik az elmúlt években kellő tapasztalatot szereztek, hogy hitelesen válaszolhassanak erre a kérdésre.

Hegedűs Márk sorai következnek.

Hegedűs Márk vagyok 23 éves, Salgótarjánban élek. Három éve a Számalkos vizsgamunkám „Van egy érzésem” bemutatása után az iskola tanárai beajánlottak Barakonyi Szabolcshoz, az index.hu egykori fotórovatvezetőjéhez beszélgetésre, ahol egy évet töltöttem gyakornokként. Két éve vagyok a Nógrád Megyei Hírlap fotóriportere, ahol körülbelül 2400 (havonta ~50 esemény ~ 100kép) fotóm jelent már meg az újságban emellett vállalok party és esküvő fotózásokat is. A közeljövőben vállalkozó szeretnék lenni.

Az iskolában eltöltött két év, olyan szakmai fejlődést nyújtott nekem amire nem is gondoltam volna. Amikor idekerültem azt hittem nekem már nem tudnak itt mit tanítani, de tanáraim rámutattak, hogy ez közel sincs így. Megtanultam, az nem elég, hogy valaki ért a fotózáshoz, rengeteg időt és munkát kell befektetni a fejlődés érdekében. Meg kellett tanulnom alázattal fotózni, hogy nem elég valamit csak úgy lekattintani, azt mindig az adott techinának és környezeti adottságoknak megfelelően a lehető legjobban kell lefényképezni, mert ha ettől eltér az ember akkor nem fog érvényesülni ebben a szakmába. Egyszer Tasnádi tanár úr mondta: „Manapság már mindenki fotós, csak kevesen tudnak fényképezni”

insta: @mark.hege 

email: mark.hegedus97@gmail.com