Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Élménybeszámoló az INFO Éra és INFODIDACT 2018 konferenciáról

FőoldalIskolánk életeHírekÉlménybeszámoló az INFO Éra és INFODIDACT 2018 konferenciáról

Élménybeszámoló az INFO Éra és INFODIDACT 2018 konferenciáról

Rózsás Adrienn, iskolánk informatika szakos tanára ezen a hétvégén részt vesz az INFO Éra és INFODIDACT 2018 szakmai konferencián. Tudnivalók a konferenciáról:

INFO Éra:

Az 1991 óta minden évben megrendezésre kerülő konferencia/továbbképzés alap témája az „Informatika az oktatásban”. Kategóriájában hazánk legnagyobb és legrégebbi rendezvénye. Konferencia jellegű továbbképzés kisiskolás (óvodás) kortól a felsőoktatásig terjedő oktatásról, de alapvetően a közoktatásra koncentrálva pedagógusok, tanárok, rendszergazdák, egyetemi hallgatók, iskolai vezetők számára.

INFODIDACT:

Az INFODIDACT Informatika Szakmódszertani Konferencia 2008-ban indult útjára, egyre nagyobb népszerűségnek örvendve. A konferencia fő témája az informatika szakmódszertana. Előadói doktorandusz hallgatók, témavezetők, gyakorlóiskolai vezetőtanárok, egyetemi oktatók. A konferencia résztvevői egyetemi- és doktorandusz hallgatók, oktatók, tanárok.

A rendezvény jó hangulatban, rengeteg érdekes előadásokkal zajlik, ahogy a tanárnő tudósításából is kiderül:
„Már a konferenciára indulva a vasútállomáson robotkarokat szállító tehervonattal találkoztam. Jó előjel.. ez fogalmazódott meg bennem, és valóban. A szállás, a környezet gyönyörű, szakmailag érdekes és gondolatébresztő előadásokat hallgattam.
A képeken :
Huszár István: Szkenneljük be magunkat! előadásáról láthatunk egy részletet, ahol kézi szkennerrel éppen egy „önként jelentkezőt” szkennel és mutajta a program által késztett 3D-os képet. Eddig csak olvastam, a technológiáról, de most élőben is láthattam.
Sok új információt kaptam a Kréta rendszer fejlesztésével, fejlődési irányával kapcsolatban Szabó Andrástól.
A nyelvtechnológia evolúciója: szabály-, statisztika- és neurálisháló-alapú közelítések című előadással Prószéky Gábor repített el a fordítók világába.
A legnagyobb hatással Cserey György volt rám, aki a Robotikai fejlesztések és azok várható hatásai mindennapi életünkre előadásával, egy kis robotika ‘jelene, múltja jövője’ összefoglaló képet tárt elénk.
Izgatottan várom a mai nap további előadásait!
Rózsás Adrienn
tanár, gazdasági informatikus szakfelelős
Video letöltése:

infoera_video