Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Erasmus+ Ifjúsági csereprogram Görögországban

FőoldalIskolánk életeDiákéletErasmus+ Ifjúsági csereprogram Görögországban

Erasmus+ Ifjúsági csereprogram Görögországban

Connect Youth Through Arts”

Ersmus+ Youth Exchange Görögországban

2018 június 2-9

Elmondhatjuk magunkról, hogy hatalmas élménnyel gazdagodtunk, szerencsések vagyunk, hogy eljuthattunk az Erasmus+ és a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium által Görögország egyik gyönyörű részére. Egy hetet töltöttünk az ókori olimpiák helyszínén, Olümpia festői környezetében, mely barátságos helyiekkel és finom ételekkel várt minket.

Magyarországon kívül Tunézia, Románia, Lengyelország, Olaszország, Ciprus, Görögország és Franciaország vett részt a programon, melynek célja az volt, hogy az európai fiatalságot a
művészeten keresztül hozza össze.

Utazásunk előtt négy nagyobb csoport közül kellett
választanunk: zene és tánc, festészet, színház és fotográfia.

Zsófi és Barbi a festő workshop-on mutatták meg kreativitásukat és ismerhették meg mások kultúráját és világszemléletét. Ők nem csak kiállított műveikkel, hanem sok ember pólójának kidekorálásával hagytak nem csupán emlékekben, de így divat révén is nyomot maguk után.

Kriszta belevethette magát a gazdag tradíciójú görögök táncaiba, melyekről számot is adott a péntek esti bemutatón. Társaival együtt emlékezetes és kiváló előadást nyújtottak.

Bogi a színház világába kóstolhatott bele és még görögül is megtanult pár sornyi szöveget, aminek kiváltképp örült. Húsz perces előadásuk a búcsúesten nagy sikernek örvendett és Sandy, a főszervező is kifejezetten meg volt elégedve színészeivel.

A fotós workshop is tartogatott meglepetéseket, és kihívásokat a fotósnak tanuló Veronika számára, de bátran szembenézett velük, és a végén az egész csoport fantasztikus képekkel és videókkal ajándékozta meg a résztvevőket valamint a környék lakóit az utolsó napi kiállításon.

Elképesztő lehetőség volt ez az utazás a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium diákjainak. A programok izgalmasok és szórakoztatóak voltak és az egy hét alatt sok új dolgot tanulhattunk más országok szokásairól, életviteléről.

Rengeteg tapasztalatban, nyelvgyakorlásban és felejthetetlen kalandban volt részünk. A program emellett célokat és újabb vágyakat is adott, amelyet a YouthPass-szal és az Oklevéllel, -amit a program lezártával kaptunk-, könnyebben érhetünk már el. Több barátra is leltünk, akikkel interneten keresztül tartjuk majd a kapcsolatot.”

Köszönjük görög részről Sandy Vamvaka-nak, magyar részről pedig Juhász Krisztina tanárnőnek a szervezést és azt, hogy hozzájárultak ehhez a felejthetetlen élményhez. Reméljük a jövőben több SZÁMALK-os diák is eljuthat majd hasonló európai projektekre.

Bartus Zsófia, Kopin Krisztina, Köcsky Boglárka, Sram Barbara, Telek Veronika

https://www.youtube.com/watch?v=eE8nB8Al4zg&feature=share