Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Fashion Street ● a Divat Utcája

FőoldalIskolánk életeFashion Street ● a Divat Utcája

Fashion Street ● a Divat Utcája

Interaktív divatjáték – középpontban a fenntarthatóság 

Bemutatkozik a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium Divattervező szakja

Az iskola az 1990-es évek közepén történt megalakulása óta elkötelezett a környezetvédelem iránt, így ennek megfelelően az öko-szemlélet szerint szervezi a képzéseit. Az iskola szerteágazó szakmai portfólióval rendelkezik. A számos művészeti terület közül a Divattervező szakma a legfiatalabb, 2021-ben indult. Az alapanyagok kiválasztásában, a hagyományos és a megújuló technológiák, valamint a design oktatásában is a no-waste, azaz a hulladékmentes szemléletet követi, valósítja meg a napi gyakorlatban is. Az oktatók és diákjaik mindezt fiatalos lendülettel, a folyamatos megújulás és a kreativitás jegyében teszik. A Fenntarthatósági Témahét 2022.évi rendezvényeként az iskola Divattervező osztályának a divatbemutatója elnyerte a tetszését egy európai szintű projekt irodának, így az iskola Divattervező szakja meghívást kapott a 2024. évi észtországi Tartuban megvalósuló Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatára.

A rendezvény időpontja: 2023. február 25. (szombat), 14.30  

Helyszíne: Deák Palota átriuma, 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 15.  

A kollekciót készítették és a divatjátékot vezetik: a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium Divattervező osztályának tanulói és szakoktatói.

Felkészítő tanárok: Molnár-Csikós Hajnalka, Hellenbach Gabriella, Fazekas Katalin és Körtvély Adrienne

Időtartam: min. 30 perc

Köszönjük az IMMOBILIA Ingatlanfejlesztő Zrt-nek, hogy helyt ad és technikai segítséget biztosít a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium Divattervező szakjának a bemutatkozáshoz.