Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Fenntarthatósági témahét beszámoló

FőoldalBüszkeségeinkFenntarthatósági témahét beszámoló

Fenntarthatósági témahét beszámoló

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelésben 2021. április 19-23. között hirdeti meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között.
Idei Fenntarthatósági Témahét kiemelt témái az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek. E témák köré épülnek az óravázlatok, a mintaprojektek és az országos kísérő programok is.

A kollégák nagyon sok és színes programokat találtak ki a hallgatóknak egész hét folyamán. Ezt az időszakot több hetes előkészület és egyeztetés előzte meg. Egész héten lehetett látni a közösségi felületeken a programokat, lehetett csatlakozni előadásokhoz és az elkészült produktumokat is megosztották. Az előadásokon a tanulók nagyon aktív részvételt tanúsítottak, szépen dolgoztak és lelkesek voltak. Órán kívül is foglalkoztatta őket a témahét.
Az angol nyelven tartott előadásokhoz csatlakoztak külön kollégák, sőt még be is csatlakoztak a beszélgetésbe is. A kollégák is elégedettek voltak a hallgatók angol tudásával.
A kormányzati intézkedés téma jól sikerült, kisebb „vitatémát” is tartottak a környezetvédelmi felelősség témájában (Mennyire a mi felelősségünk – mennyire a kormányok, multik felelősége? Mennyire hatékony az adórendszeren keresztüli állami szabályozás?).
A fenntarthatóság és a teremtésvédelem témakörén belül a magzatvédelem és örökbefogadás volt a fő téma, hogy mi a katolikus egyház nézőpontja, feminista mozgalmak milyen nézőpontot képviselnek. Vitanapot tartottak, véleményt nyilváníthattak.

E témákra elkészített kifestőinket fogadjátok szeretettel, melyeket grafikus hallgatóink készítettek: (a linkre kattintva lehet letölteni)
Virágcsokor
Kislány
Egy váza élete
Fa és ember harmóniája
Virágportré

Köszönjük a diákok és tanárok szerves jelenlétét és színes előadásait.