Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Flip IT! szakmai rendezvény – 2018. 02. 19.

FőoldalProjektekFlipIT!Flip IT! szakmai rendezvény – 2018. 02. 19.

Flip IT! szakmai rendezvény – 2018. 02. 19.

2018. február 19-én iskolánkban az IT Study Oktató- és Kutatóközpont szervezésében került sor a Flip IT! projekt újabb szakmai rendezvényére.

 

A szakmai konferenciával a kezdetét vette az „Innovatív tanár, kreatív osztályterem” című akkreditált pedagógus-továbbképzés, az a nyolc hétre tervezett közösségi tanulás, amelyre az ország minden tájáról jelentkeztek a szakképzésben dolgozó pedagógusok, oktatók.

      

A képzés során a pedagógusok megismerhetik a fordított/tükrözött osztályterem pedagógiai módszert és az alkalmazáshoz szükséges informatikai eszköztárat. Mindenki megtapasztalhatja a módszerben rejlő lehetőségeket illetve az előnyöket és nehézségeket az alkalmazás folyamatában.

     

A szakmai napon több előadást hallhattak a résztvevők az innovatív pedagógiai módszerről, annak elméleti hátteréről, továbbá az eddigi alkalmazások tapasztalatáról. A módszer részletese megismerése után bemutatásra került az oktatók számára az akkreditált tanártovábbképzés (tartalom, célok, módszerek, értékelés), majd a résztvevők megismerhették a közösségi tanulás színterét: http://fcr.itstudy.hu, annak felületét.

     

Az előadásokat követően a rendezvényen résztvevő oktatók kérdőívet töltöttek ki a fordított/tükrözött osztályterem módszerrel kapcsolatban. (a módszerről szóló állításokkal kapcsolatban kellett véleményt nyilvánítani). Kerestük a válaszokat arra, hogy mely állításokat tartják előnyeinek és melyeket hátrányainak (pl: Interaktív, személyes kapcsolat tanár és diák között / Önállóbbak lesznek a gyerekek a tanulás terén. / Tartok a szülők reakciójától: hogyan tudnák a gyerekek az új anyagot magyarázat nélkül feldolgozni? stb.).

Az eredmények gyors értékelését követően két csapatot kértünk fel és érvelő vitával zártuk a módszerről való közös gondolkozást.

A tanártovábbképző kurzust online formában folytatjuk, a résztvevőinek és mentoroknak sok sikert kívánunk, eredményes tanulást, tanítást!

 

Rendezvény során elhangzott prezentációk megtekinthetőek: http://fcr.itstudy.hu oldalon a Bevezetés, kurzus információk – A nyitó rendezvény prezentációi mappában.