Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Élet a fotográfia világában

FőoldalBüszkeségeinkÉlet a fotográfia világában
Oláh Dániel fotográfia montázs

Élet a fotográfia világában

Jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés, oké, de hogyan tovább? Elvégzel egy két éves képzést és mi lesz utána? Öregdiákjainkat kérdeztük, akik az elmúlt években kellő tapasztalatot szereztek, hogy hitelesen válaszolhassanak erre a kérdésre.

Oláh Dániel fotográfusunk gondolatai következnek:

Mindig is érdekelt a fotográfia, de csak hobbiként volt jelen az életemben. Sportcsaládból származom, ezért volt biztos, hogy ezen szakon fogok érvényesülni. De érettségi idején, egy atlétikai edzésen elszenvedett sérülés sodort a fotográfia területére. Keresgélni kezdtem a nővéremmel az interneten és rátaláltunk a SZÁMALK-Szalézi Fotográfia OKJ-s képzésre.
Megtetszett nagyon a képzés menete, az iskola elhelyezkedése és persze a legfontosabb, a tanárok kedvessége és magabiztossága.
A SZÁMALK megalapozta a fotográfiai ismereteimet, bevezetett a fény világába és bekeretezte azt. Emellett sok jó barátot szereztem és persze kollégát.


Mindig jó szívvel gondolok vissza arra két évre amit velük töltöttem. Ha újra járnám ezt az utat, egészen biztos, hogy ugyanígy tenném.


A SZÁMALK-ot követően felvettek a Budapesti Metropolitan Egyetem Divatfotográfia szakára. Tavaly Diplomáztam. Könnyű dolgom volt amint megérkeztem az egyetemre, mert a többiekkel ellentétbe, nekem már volt tapasztalatom a műteremben. Tudtam kezelni a fényképezőgépet, ismertem a felépítését.

Jelenleg Amerikába készülök. Az Olimpia nem jött össze, most ez az álmom fotósként. Remélhetőleg ha túlleszünk ezen az időszakon végre megvalósíthatom az álmomat és fotográfusként futhatok be kint. Jelenleg az Icon Model Management fotósa és retusőre vagyok. Magyarország legnagyobb modellügynöksége vagyunk. Ők fedezték fel Palvin Barbarát és a mai napig is ők managellik.  

Visszatekintve a SZÁMALK-os évekre mindent megtanultam itt ami egy új szintre helyezett. Nem csak fotózni kültérben és beltérben, de retusálni, szöveget szerkeszteni, tipográfiát stb. És büszke vagyok, hogy ide járhattam.

Ha tetszett a cikk és kíváncsi vagy Dani további munkáira, látogass el az oldalára:

https://www.behance.net/danielolah

Ha pedig kedvet kaptál és te is belekóstolnál a fotográfia világába, tájékozódj a képzésről itt, és iratkozz be online már most, vagy keddenként személyesen az iskolában.