Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Grafika a nagyvilágban 1. rész

FőoldalIskolánk életeDiákéletGrafika a nagyvilágban 1. rész
Ruszin Noémi

Grafika a nagyvilágban 1. rész

Hogyan tovább? Erre kerestünk válasz és kérdeztük Öregdiákjainkat, akik az elmúlt években kellő tapasztalatot szereztek.

Ruszin Noémi sorai következnek.

„Habár festészetre mentem  tanulni a PTE- re,  a Számalk mégis jó alapot adott nekem a grafika szakon. Többek között azért, mert egy festőnek is jó, hogyha ki tudja alakítani igényesen a saját logóját, névjegykártyáját, plakátot vagy portfóliót tud készíteni magának és nem mellesleg ért a Photoshophoz, Illustratorhoz, Indesignhoz…
A  Számalkban tudtam rátalálni arra a saját stílusra, amit a festészetbe is bele tudtam csempészni. Így a naiv, primitív, törzsi- és népművészet, outsider művészet vagy a mesevilág és meseillusztrációk, hagyományok a mai napig hatnak rám, motiválnak.
A nagy művészek közül Chagall, Anna Margit, Tóth Menyhért, Soutine festészete inspirál leginkább. Szeretem a hagyományos anyagokkal való festést, úgy érzem mintha boszorkánykonyhában lennék, ahol saját magam keverem ki a festékeket. Remélem, minél többet tudok fejlődni az évek során és olyan helyekre is eljutok, ahol sokat tanulhatok másoktól.”