Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Halloween, reformok, új DÖK!

FőoldalIskolánk életeDiákéletHalloween, reformok, új DÖK!

Halloween, reformok, új DÖK!

Kedves Olvasóim! Had vezesselek be titeket egy elképesztően jóra sikeredett buli történetébe. Ha ott voltál is érdemes végig pörgetni szavaim, hiszen belső oldalról is mondok pár újdonságot.

Kezdjük a legelején.

Sokan tudjátok, de akik nem, azoknak egy kis ismertető iskolánk diákönkormányzati tevékenységeiről. Tudni illik, idén szeretett tanárunk, Simon Péter lett a DÖK tanárelnöke. Elég jó kis csapatot szedett össze, hisz melyikünk tudna nemet mondani neki? Minden év legelső gyűlésén új elnökséget választanak. Idén két alelnökömmel, Almási Viviennel és Ampli Zoltánnal kezdtük meg pályafutásunkat.

Meg is szavaztuk, legyen halloweeni buli.

Itt kezdődtek azonban a gondok, ugyanis a szünet előtt szerettük volna megtartani, hiszen utána annyira már nem aktuális. Ez szép és jó, de ez azt jelentette, hogy három és fél hét alatt kellett egy összeszokott csapatot kialakítani, rengeteg problémát megoldani. Tudtuk, mekkora fába csaptuk a fejszénket, Thor azóta is irigykedik ránk. No de, változást kellett hoznunk, hiszen az előző években nem igazán jöttetek el. Sajnos/szerencsére elég karakán elnökségünk lett, így céltudatosságtól duzzadó mellkassal kérvényeztük a mélyen tisztelt Igazgatóságot, hogy a forralt bort idén mi adhassuk nektek, forralás és fűszerezés nélkül, de akkor legyen egy kis kísérő söröcske, és akkor a kezeink közt tudhatjuk a felelősséget. Kisebb-nagyobb vétózások után megszületett a döntés, közben már körvonalazódott a program is. Igazgató asszonyunk mindenben segítőkész volt, ezúton is köszönjük neki.

A második hét elején mehetett is ki a plakát. Batyus buli, belépővel és itallal. Hogy miért? Nem tudtuk hány főre számoljunk, miként és hogyan. Így nem tudtuk, mennyiben is állna meg a dolog. Emellett nem elhanyagolható tény, hogy a bevételt visszaforgattuk a DÖK kasszába, célunk egy csocsóasztal megvétele.

Leendő utódomnak ezúton üzennék: Gyermekem legalább 100 főre fogsz eseményt rendezni, magasra tettük a lécet, de hidd el, kis befektetéssel, önrésszel, kellő akaterővel sikerül puszis bulit csinálnod, ès ilyen csapattal még a sanax sem feltétlenül lesz minden vágyad. Tehát x keret * y önerő * z egységnyi Ti = október 26.-a.

A buli napját, szinte zökkenőmentesnek mondanám, hiszen a zenén kívül és a sörpongon kívül mindent sikeresen le tudtunk hozni nektek.

Paraszobát ihletőjének Nagy-József Mikinek és segítőinek szeretném megköszönni.

A szendvics gyártását nektek fiúk, igazi konyhatündérek voltatok. A szabaduló szobát Rózsás Adrienn tanárnőnek, A társas szobát Helméczy Richárdnak (társas kört is tart az iskolában), dekort a lányoknak: Dorka Zsaninak, Knoska Boginak és a segítőiknek, a ruhatározást: Mészáros Fannynak, Ványi Gábornak, Weinstein Dávidnak, a beengedést Farkas Annának, és Bach Ádámnak. A fényeket és a technikát: Várnai Viktornak és Helyes Gergőnek – szuperek voltatok.

Büféseimnek is ezer hála, hogy nem hibáztunk, és szorgosan eladtunk mindent, nektek a jelmezeiteket, a hangulatot, tanárainknak a felvigyázást, fotósainknak a fotókat, Tóth Anikónak, hogy külsősként is fotózott.

A paraszoba mellett az idei évben egy szabadulószoba is helyett kapott a bulin. Itt a diákok algoritmikus képességeiket, logikai érzéküket, információ szerzési attitűdjüket tehették próbára. A szoba az iskolára jellemző tárgyakkal, és információkkal volt telis tele. Kihívást jelentet mindenki számára. A diákok lelkesen tették próbára magukat. Négy fős csapatok egy órára rekedtek a szobába. A helyzetet nehezítette a teremben uralkodó meleg.

Száz szónak is egy a vége, jól éreztük magunkat, közel  200 ember eljött (187). A DÖKösök arca mára kisimult, és ismételten nekiállunk szervezkedni. Igyekszünk értetek lenni, hamarosan pedig további hírekkel szolgálhatok nektek. Eme pár fotót pedig fogadjátok szeretettel,
Endrédy Eszter, Diákönkormányzati elnök