Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Hód verseny eredményhirdetés

FőoldalBüszkeségeinkHód verseny eredményhirdetés

Hód verseny eredményhirdetés

Iskolánkban több osztályban párhuzamosan zajlott a e- Hód verseny, ami 2018. november 12-16 között került megrendezésre. Nagy számban informatikai szakjaink diákjai vettek részt rajta, bár a részvétel nem volt szakhoz kötve, bárki jelentkezhetett rá. 
HÓDÍTSD MEG A BITEKET!

A verseny a BERBAS kezdeményezésére kelt életre Magyarországon. A kezdeményezés mindenkinek szól! Jelmondatai:

 Várunk akkor is, ha nem szereted az informatikát, irtózól a számítógéptől. 

Engedd, hogy megmutassuk Neked az Informatika érdekességeit, területeit, sokszínűségét és hogy mennyi mindent tudsz, ismersz, amiről nem is gondoltad volna, hogy informatika.

Várunk akkor is, ha te vagy az iskolában a számítógép-guru. Hidd el, tudunk még érdekes, új dolgokat mutatni.”

Berbas története

Az első Berbas-versenyt 2004-ben rendezték Litvániában, melyhez 2006-ban több ország is csatlakozott: Németország, Észtország, Lengyelország és Hollandia. 2007-ben Lettország, Ausztria és Szlovákia, 2008-ban pedig Ukrajna és Csehország is megrendezte első versenyét. Azóta csatlakozott: Olaszország (2009.), Finnország és Svájc (2010). 2011-ben Ciprussal, Szlovéniával, Bulgáriával, Kanadával, Japánnal, Oroszországgal és Izraellel Magyarország is belép a szervezők körébe. 2014-ben már 36 ország, 2015-ben 50 ország rendezte meg a megmérettetést.

Magyarországon az ELTE Informatika Kar vállalta fel a szervezést. 2014-ben lettünk teljes jogú tagjai az International Berbas Committee-nek, mint National Berbas Organiser. A nemzetközi csapat 2015-ben elnyerte az Informatics Europe “Best Practices in Education “ díját. (forrás: http://e-hod.elte.hu/berbas-tortenete/)

Eredmények

A hivatalos díjkiosztó 2018.12.07-én az ELTE-n, a T@T Kuckó szervezésében zajlott. Itt több foglalkozáson keresztül , jutalmazták a résztvevőket, illetve díjakat is kiosztottak az első három helyezett között. A foglalkozásokra online lehetett jelentkezni, mindenkinek érdeklődési körének megfelelően. Pár cím: Társasjáték micro:bit-tel, Microbit haladóknak, Hologram és ami ehhez szükséges…, Programozzunk robotot I. – kezdőknek, Programozzunk robotot II. – haladóknak.Az informatika érdekes kézzel fogható oldalát tapasztalhatták meg a résztvevők, akik elmentek a foglalkozásokra.

Iskolánkban az első tíz pontszám közé került Deák Bálint másodéves Szoftverfejlesztő diákunk kiemelkedő 134 pontjával. Gratuláltunk neki, és egy kis ajándékkal leptük meg, a jó teljesítése alkalmából.

Diákjaink többsége ugyan kiemelt helyezést nem ért el, szépen teljesítettek és jól érezték magukat a versenyen. Ezt mindenkinek osztályonként értékeltük is, és emléklappal jutalmaztuk. Köszönjük a befektetett sok munkát, diákoknak, felkészítő tanároknak egyaránt. Remélem jövőre is ilyen lelkes csapattal indulunk a versenyen.