Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
INFO Éra és INFODIDACT konferencia 2. nap

FőoldalKonferenciaINFO Éra és INFODIDACT konferencia 2. nap

INFO Éra és INFODIDACT konferencia 2. nap

A nap többsége a bemutatónk menedzselésével telt. A bemutatón résztevevő diákok vonattal érkezet, míg a díszletek jelmezek, egy kisbusszal jöttek le. Köszönöm a sok segítséget az igazgató úrnak Halász Józsefnek, és Faltis Roberta tanárnőnek. Nem utolsósorban a diákoknak, akik szabad idejüket feláldozva lelkesen közreműködtek a bemutatóban: Kullman Dorottya, Kovács Adrienn, Szendefi Etelka, Nagy Bene Ádám.

A robotika mindig a szívemhez közelálló terület volt, jelenleg is az, és szerintem az is marad életem során. Nagy örömre szolgált tavaly hogy a Programozz robotot, tehetség program keretein belül, együttműködve dolgozhattam tehetséges informatikus és dekoratőr diákokkal. Ennek a munkának a gyümölcsét reprezentáltuk. Az első 10 perceben az iskolát mutattam be, és a projekt életéről beszéltem, a közös munka folyásáról, alakulásáról. Iskolánk diákja Kovács Adrienn, mesélt arról milyen volt együtt dolgozni a többiekkel, illetve Faltis Roberta tanárnő mesélt a dekoratőr munkáról, a felhasznált anyagokról. A maradék időnkben pedig a szakmai és közönség győztes csapat, a Robot kutya projekt (Picúr) megvalósító csapat képviselői Szendefi Etelka, Nagy Bene Ádám, meséltek az informatikai, és dekoratőr munka örömeiről. Közben Kullman Dorottya gyakorlatban is bemutatta Picúrt a robot kutyát.

A közönségből többen gratuláltak munkákhoz, javasolták, hogy induljunk versenyeken. Több videó is készült az előadás során. A nap folyamán, illetve az esti vacsoránál, megkerestek, érdeklődtek a közös munkánk részleteiről, és tetszésüket nyilvánították. Nagyon jólesett, hogy többen említették, hogy általunk új ötleteik támadtak, és ők is szeretnének hasonló dolgokat létrehozni.

Előkészületek:

A bemutató: