Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Kezdetét vette a „Kreatív árnyékok” című projekt megvalósítása

FőoldalIskolánk életeHírekKezdetét vette a „Kreatív árnyékok” című projekt megvalósítása

Kezdetét vette a „Kreatív árnyékok” című projekt megvalósítása

2019. november 4-én a művészeti szakirányon oktató kollégáink megkezdték a “Kreatív árnyékok” c. Erasmus+ projekt keretében megvalósuló job-shadowing tevékenységüket a franciaországi Rodez-ben.

 

A projekt célja a művészeti képzések szakmai tartalmának bővítése, illetve a kreatív motivációs eszközök, ezen belül jellemzően a művészeti képzésekben alkalmazható tevékenységformák tanulmányozása a fent említett job-shadowing tevékenység keretében. A projekt közvetlen megvalósítói iskolánk művészeti szakirányon oktató tanárai, akik a LYCÉE FRANCOIS D’ESTAING (Rodez, Franciaország) partner intézményünkben félévenként három csoportban megvalósuló szakmai látogatás során tanulmányozzák iskolánk pedagógiai tevékenységeibe beépíthető jó gyakorlatokat.

 

A fentiek mellett kiemelt cél a nevelési program és Don Bosco pedagógiájára épülő értékrend közvetítésére vonatkozó módszerek tanulmányozása a francia partneriskolánál.A mobilitások során a két iskola tanulói tanári szakmai irányítás mellett közös szabadkézi és digitális grafikai alkotásokat hoznak létre, amelyből mindkét országban megvalósuló kiállítás szervezünk. A közös munka megfelelő eszköz a kreatív motivációs eszközök és jellemzően művészeti képzésekben alkalmazható tevékenységformák kölcsönös tanulmányozására, illetve a pedagógiai gyakorlatba történő beépítésre.