Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Már elérhető a “Munkaerőpiaci igényekhez igazodó szakképzés” című e-könyv

FőoldalIskolánk életeDiákéletMár elérhető a “Munkaerőpiaci igényekhez igazodó szakképzés” című e-könyv

Már elérhető a “Munkaerőpiaci igényekhez igazodó szakképzés” című e-könyv

Befejeződött a 2018-2021 között megvalósított Reacti-VET ERASMUS+ projekt, melynek célja volt egy olyan modell kidolgozása, amely felkészíti a szaktanárokat arra, hogy az iskola belső energiáit mozgósítva, az érdekelt felekkel – a diákokkal, a szülőkkel, a tanári karral, de legfőképpen a szakképzett munkaerő hiányával szembesülő munkáltatókkal – együttműködve a hiányzó tudást és készségeket azonosítsák és azt a tanmenet szerinti oktatással összeegyeztetve a diákok képzési programjába beillesszék.

A projekt koordinátora az iTStudy Hungary Számítástechnikai Oktató- és Kutatóközpont Kft., mely szervezet négy ország intézményeivel közösen, 2 magyar partneriskolával (köztük iskolánkkal) együttműködve valósította meg a projektet.

Részletes információ a projektről az alábbi weboldalon érhető el: https://reactivet.itstudy.hu/hu

Iskolánk ebben a programban is aktív szerepet vállalt, így kollégáink részesei voltak mind a tanártovábbképzésnek, mind pedig a tanulói kurzusok sikeres megvalósításának.

Mindezek elméleti anyagát és gyakorlati tapasztalatait foglalja össze a most megjelent kétkötetes könyv, mely kiegészül a tesztelés tapasztalatai alapján kidolgozott új, reszponzív módszertannal, amely lehetővé teszi a szakképzésben dolgozó vezetők és tanárok számára, hogy gyorsan reagáljanak a munkaerőpiaci által azonosított készséghiányok leküzdésére.

A könyv szerzői minden szakképzésben dolgozó tanár kollégának ajánlják e kötetet, mely segítségével maguk is képessé válnak olyan felzárkóztató miniképzések megtervezésére és lebonyolítására, melyek nagyban segítik a tanulók munkaerőpiaci sikerességét.

A könyv kötetei az alábbi linken érhetők el:

https://reactivet.itstudy.hu/sites/default/files/partner-files/upload-field/reacti_vet_book1_hu_0.pdf

https://reactivet.itstudy.hu/sites/default/files/partner-files/upload-field/reacti_vet_book2_hu_0.pdf

Reméljük, hogy hasznosnak találják majd a könyvben foglaltakat! Ha lehetőségük van, osszák meg az elérhetőségeket Kollégáikkal is.

Modla Réka

projektkoordinátor