Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Pályaorientációs nap – Morgan Stanley

FőoldalIskolánk életeHírekPályaorientációs nap – Morgan Stanley

Pályaorientációs nap – Morgan Stanley

Több mint kétezren dolgoznak a Morgan Stanley-nél Budapesten. Fogarasi Norbert, az elemzőcég budapesti irodájának vezetője elmondta a pályaorientációs napunkon, a Magyarországon dolgozó kollégáiknak közel fele informatikával – főként a bank működéséhez szükséges infrastruktúra- és alkalmazásfejlesztéssel – foglalkozik, de jelentős a pénzügyi, kockázatelemző, matematikai modellező, valamint az operációs és a jogi dokumentációs részlegeken dolgozók száma is. Ennek megfelelően kollégáik többsége a technológia, az informatika vagy a matematika területén szerzett felsőfokú végzettséget, miközben szakembereik egy kisebb hányada közgazdasági diplomával rendelkezik.

Fogarasi Norbert elmondta, tapasztalatai azt mutatják, hogy a fiatalok számára egyre fontosabb érték a karrierút megléte, hogy lássák, milyen előrelépési lehetőségek vannak egy cégen belül.

Továbbá szintén saját tapasztalatai alapján arról is beszámolt, hogy a nyári szakmai gyakorlatok nagyon hasznosak lehetnek, ha megfelelő céget választ magának egy diák. Belelátni, belekóstolni a munka világába akár már a középfokú tanulmányok során nemcsak szakmai tudás bővítése miatt, de kapcsolatépítési szempontból is rendkívül előremutató lehet. Az ilyen jellegű tapasztalatszerzés segít fejlődni, és gyakorlatiasabb nézőpontból világíthat rá arra a tudásra, amit az iskolában tanulnak a fiatalok.

Amire még felhívta a figyelmet a tanulók számára, hogy érdemes lehet a kommunikációs képességeiket és az angol nyelvtudásukat is fejleszteni, akár autodidakta módon is. 

Ugyanígy érdemes lehet a felhasználói szintnél jobban is elmélyülni az informatikában és legalább alapvető programozási ismereteket szerezni. A digitalizáció hihetetlen gyorsasággal alakít át minden szakmát, aki pedig komfortosabban, gyakorlottabban mozog a virtuális világban, versenyelőnyre tehet szert.

A szakmai jótanácsok mellett mesélt a saját szakmai életútjáról is, valamint arról, hogy az emberi és hitvallásbeli értékek milyen hangsúlyt kapnak abban, hogy mai napig is sikeres legyen a választott hivatásában.

Rendkívül inspiráló, motiváló prezentációt hallhattunk, amely kiemelt előadása volt pályaorientációs napunknak. Köszönjük!

Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője és Halász József a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium igazgatója