Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Strenna

Strenna

A szalézi rend mindenkori vezetője minden évben kiad egy jelmondatot („STRENNÁT”), gondolatot, az egész szalézi közösség számára, hogy annak segítségével azt értelmezve tudják, abban az évben megélni a Krisztus követés szalézi lelkületű útját.

„GYAKOROLJUK A MEGHALLGATÁS ÉS AZ ELKÍSÉRÉS MŰVÉSZETÉT” – A strenna jelmondata összecseng a szamariai asszony szívből jövő kérésével, amelyet Jézushoz intéz Jákob kútjánál. A Vele való találkozás során az asszony úgy érzi, meghallgatják, tisztelik és értékelik őt. És íme, a szíve arra ösztönzi, hogy még értékesebbet kérjen: “Uram, add nekem azt a vizet” (az élő vizet, amit felkínáltál nekem).
Ennek az evangéliumi résznek a vezérfonalát követve fogunk rávilágítani arra, a következő Püspöki Szinódus témáját is figyelembe véve (A fiatalok, a hit és a hivatástisztázás), hogy mennyire fontos a meghallgatás és az elkísérés művészetét gyakorolni az egész Szalézi Család és missziója számára. Mennyire fontos az ehhez szükséges feltételek biztosítása; hogy mennyire fontos a szolgálat, amelyet magában hordoz, mind a másik meghallgatása, mind elkísérése a keresztény hitben és hivatásban való fejlődés útján.

Strenna a szaléziak oldalán>>