Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Szakmai nap az NMI Pest-megyei igazgatóságnál

FőoldalIskolánk életeSzakmai nap az NMI Pest-megyei igazgatóságnál

Szakmai nap az NMI Pest-megyei igazgatóságnál

Október 20-án szakmai látogatást tettünk az Nemzeti Művelődési Intézmény Pest-megyei igazgatóságánál. A program 10:00-kor kezdődött, ahol szíves fogadtatásban részesültünk Czipperer Zsófia, az intézmény vezetője által.

A szervezet a közösségi művelődést, a társadalmi, gazdasági, humán fejlesztéseket tekinti küldetésének, hogy a közösségeket képessé tegye saját értékeik felismerésére. Az előadás során nagyon sok kulturális programba kaptunk betekintést, ilyenek pl.: bábszínház, az amatőr színjátszó körök és a szabadulószobák. 

Számos új dolgot tanulhattunk, mint az eredeti hagyományok megtartásának fontossága. A mi feladatunkhoz szintén hozzátartozik, hogy a fiatalabb korosztályokat be tudjuk vonni a kulturális események színes tárházába. Ezáltal az új élmények és programok megálmodása és létrehozása is épp olyan lényeges. 

Motiváló volt látni, hogy a kisebb falvak ugyanannyi lehetőséget kapnak, mint a nagyobb városok. Törekszenek arra, hogy ezeken a településeken a kulturális szervezetek/intézmények vezetői, illetve munkatársai kapcsolatba léphessenek egymással, így segítve a kölcsönös fejlődést.

Olyan információkat hallhattunk, amelyek a forgatókönyvünk megírása során hasznunkra válhat. A szívélyes fogadtatásból az tudatosult számunkra, hogy a jövőben bármikor fordulhatunk az intézményhez. Nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen széles körű szakmai napon vehettünk részt, ahol megbizonyosodhattunk arról, hogy amit tanulunk sokak életét változtathatja meg.