Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Ahogy én látom az iskolámat 2. rész

FőoldalIskolánk életeDiákéletAhogy én látom az iskolámat 2. rész
számalk-szalézi pedagógia szakos diákjai montázs

Ahogy én látom az iskolámat 2. rész

Ebben a sorozatban SZÁMALK-Szalézi pedagógia szakirányon tanuló diákjainak írásait, gondolatait osztjuk meg. Célunk, hogy egy belsős szemével mutassuk be iskolánkat és leginkább azt, hogy mit kaphat az, aki a pedagógiai képzést választja nálunk.


A SZÁMALK-Szalézi szakgimnázium felépítése egy nagyon nyugodt és modern légkört ad számunkra minden nap.


Az iskolánk higiéniai szempontból is nagyon jó, ami ugyan közel sem olyan fontos, mint az oktatás maga, mégis elengedhetetlen a minden napokban a diákok és a tanárok nézőpontjából is. A SZÁMALK-ban egy nagyon barátságos és elfogadó légkört érezhetünk, különböző egyéniségeket láthatunk színesebbnél színesebb kategóriákban. Az iskolánk jelentősen empatikus, a hangulat mindenképp jóindulatú.


A tanárok hozzáállása eddigi tapasztalat szerint minden témában nyitott, nyílt és elfogadó. A tanárok tökéletes mértékkel állnak a diákokhoz, nem várnak el nyújthatatlan teljesítményt. Személyes probléma esetén toleránsak. Elkötelezettek a diákjaik és a munkájuk felé.


Iskolánk oktatási módszere mindenképp kedvező az ott tanuló diákoknak. A tanárok mindenféle feszültség nélkül leadják a tananyagot, tájékoztatnak a későbbiekről az akkori órával kapcsolatosan. Nem tapasztaltam még olyat, hogy nyomást gyakorolnának a diákokra „erőszakosan”, a tanárok megfelelően kommunikálnak az oktatással kapcsolatosan. Ha alkalmanként mégsem, mindent időben meg lehet beszélni.


A SZÁMALK-ban a tanár-diák kommunikáció szerintem nyitott és megbízható.


A tanárok többször is elmondják, hogy ha valakinek bármilyen (akár személyes) problémája akad, ők szívesen meghallgatják, segítenek amiben csak tudnak. Ehhez persze a diák részéről ki kell alakulnia egy bizonyos kisebb bizalomnak. A tanárok nyíltak minden diák felé.
Hogyan látom én magam az iskolánkban? Mindenképp formál valamennyit rajtunk az iskola, talán időben, saját magammal szemben megbízhatóbb lettem. Az iskola része lettem. Egy közösség része lettem, amiben jól érzem magam. Az iskola ennyi idő után még csak a kis közösséget jelenti, amiben figyelmesnek, kedvesnek, barátságosnak és kitartónak látom magam.

Téged is érdekel a pedagógia és úgy érzed, szívesen helyezkednél el ezen a pályán? Tájékozódj részletesen a pedagógiai munkatárs képzésünkről, és iratkozz be személyesen keddenként 10-14 óra között, vagy online a következő linkre kattintva.

Online beiratkozás

Iskolánk közösségi oldalai: Facebook, Instagram