Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
SZF1 osztály év végi zárófeladata

FőoldalIskolánk életeDiákéletSZF1 osztály év végi zárófeladata

SZF1 osztály év végi zárófeladata

Év végi zárófeladatként csoportmunkában kellett elkészíteni egy, a csapat által választott tetszőleges feladatot. Lehetett webáruház alapú munka, táblás, vagy egyéb játék, illetve akár  az eddigi közös órai munkák felturbózása. Ami fontos volt, hogy a programot Jquery és JavaScript segítésével az OOP elvek betartásával kellett elkészíteni, és előzetes tervet kellett készíteni hozzá. A feladatra 3 hét tanórája állt a rendelkezésre, azaz 3×5 tanóra. A projektben az együttműködést git segítségével valósították meg, a projektmenedzsmentet a GitHub projektsegítője támogatta. 

A munka eredménye egész éves programozási tanulmányaik gyümölcse, hisz programozási tudásukat Python nyelven alapozták meg, majd Java és JavaScript nyelveken mélyítették el. 

Shrek és a mesterséges intelligencia

Veress Marcell és Keresztes Hunor  – Shreckpawn: https://git-sus.github.io/Shrexapawn/

Marcell és Hunor a HexaPawn játékot valósították meg. A játék alkalmas arra, hogy szemléltessük vele a mesterséges intelligencia tanulási technikáját. A tanulási folyamat lényege, hogy a gép minden játék után okul a hibáiból és elveti azokat a lépéseket, melyek vereséghez vezettek. Hunor és Marcell azt a folyamatot programozták le, ahogy a gép tanul. Próbáljátok ki! Tanítsátok a gépet játszani! Sok játék után verhetetlen lesz!  

A design … hm, hát mi programozók vagyunk, programozó látásmóddal és humorral. De próbáld meg legyőzni a gépet? A 10. forduló után is megy? Akkor lehet, hogy  nem játszottál igazán jól!

Klasszikus játékok

Multi player játék

Bence, Sanyi, Dominik és Krisztofer egy klasszikus kétszereplős játékot valósítottak meg, melyet érdemes teljes kijelzőn játszani. A képernyőn két játékost mozgathatsz a billentyűzet segítségével, akik ellenségekkel tudtank megküzdeni, miközben pontokat szerezhetnek. 

A játék végén egy véletlen palindrom mondattal is kedveskednek az alkotók. 

Terveik szerint a játékot nyáron továbbfejlesztik. 

Kun-Székely Bence, Milichovszky Sándor, Péti Dominik, Szendefi Krisztofer: Multi Játék: https://ez-meg-egyes.github.io/Multiplayer-jatek/

Táblás játékok és egy Minecraft

Vinczeffy Gergely, Somogyi András, Somogyvári Márton:  Játékok: https://sandbox-jatek.github.io/aktivjatekok/Sandbox/sandbox.html 

Ez a csapat több játékot is elkészített, érdemes végigböngészni a menüjüket. 

Egyrészt az órai munkákat tökéletesítették, újabb funkciókkal látták el, másrészt András megvalósított egy Minecraft-hoz hasonló építgetős játékot, ahol szereplőt a billentyűzet segítségével tudod mozgatni. A játékot mobilon nem tudod játszani, csak számítógépen. 

Harry Potter és a poti-k

Ábrahám Leila, Berta Zoé Anna:  Basiliscus game: https://basiliscusgame.github.io/basiliscus/

Ebben a játékban személyesen Harry Pottert irányíthatod, és végül egyetlen kattintással  legyőzheted Voldemortot. 

Kifestő – nem csak gyerekeknek!

Fűrész Bence – Evinger Bónó – Béldy Ádám: Kifestő: https://kifesto.github.io/Kifesto/

Ebben az alkalmazásban néhány előre elkészített pixelgrafikus ábra közül választhatsz és kiszínezheted őket a kedved szerint! Jó játékot kívánok!

A sakk és a ChatGPT

Bella Rihárd , Dobrocsik Kornél, Vörös Dominik, Franyó Krisztián:  Sakk: https://sivatagi-roham-csigak-b-d-v.github.io/Sakk_Beadando/

Az eredeti terv az volt, hogy a programot a Chat-GPT-vel folytatott beszélgetés alapján készítik el, végül nem volt olyan sikeres az együttműködés, mint szerették volna. A program ennek ellenére megvalósult, a sakktáblán a bábukkal a sakk szabályainak megfelelően lehet lépni. Teszteljétek, próbálgassátok!

Tanulj angolul játékokkal

Papp Nikoletta: E-learning: https://viki-niki-elearning.github.io/VikiNiki_ELearning/

Niki és Viki egy elearning alkalmazás alapjait tették le. Megkezdték a tananyag tervezését és program összeállítását. 

Juss ki a labirintusból

Petrovai Asztrik, Tegzes Márton, Tar Gergő: The Labirinth: https://petrovaiasztrikthelabyrinth.github.io/TheLabyrinth/