Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Egy diákunk beszámolója a Szoftverfejlesztő képzésről

FőoldalIskolánk életeDiákéletEgy diákunk beszámolója a Szoftverfejlesztő képzésről
programozó nyelv

Egy diákunk beszámolója a Szoftverfejlesztő képzésről

Kovács Barbara vagyok, 22 éves, volt SZÁMALK-os.

Gimnáziumi éveim után felköltöztem a fővárosba, hogy elkezdjem építeni a jövőmet. Amikor elmentem beiratkozni a SZÁMALK-ba a szoftverfejlesztő képzésre, magam sem hittem el, hogy én majd egy nap programozó leszek, hiszen mindössze egy középszintű informatika érettségim és egy ECDL-bizonyítványom volt.

Az első napokon a tanárok megnyugtattak, hogy mindent a nulláról, teljesen az alapoktól fogunk kezdeni, ezért nincs ok az aggodalomra.
Az első tanév első félévében segítettek nekünk felépíteni, illetve erősíteni a rendszerben való gondolkodást, adott problémák megoldását lépésről lépésre, hiszen ezek a készségek elengedhetetlenek 1-1 (akár apró) program megírásához.

Nekem semmilyen hasonló készségem azelőtt nem volt (legalább is nem voltam benne túlzottan jó), illetve a logikám sem volt kimagasló, de ezek ellenére mindent beeladva eljutottam az OKJ-vizsgáig, és jelenleg Webmaster és Webdesigner pozícióban dolgozom, mint pályakezdő.


Ezeket nem értem volna el a tanáraim támogatása, segítsége nélkül sem.


Véleményem szerint nincs olyan szakma, amit ne lehetne megtanulni, mindössze akarat, kitartás és nyitottság szükséges hozzá. Ennek a szakmának egyik szépsége az, hogy nem olyan kézzelfogható.

Oké, szoftverfejlesztő, de mit csinál? Milyen szoftvert fejleszt? Hogyan? Melyik részét? Ha becsületesen tanulsz és kitartó vagy, akkor az informatika világában szinte bárhol elhelyezkedhetsz. Nem kell mindenben jónak lenni, fogj meg egy részt, ami tetszik és annak irányába fejleszd tovább magad.

Előfordulhat az is, hogy gyengébben mennek a hálózati részek, vagy egy játék leprogramozása, és lehet, hogy ezeket a feladatokat nem is élvezed annyira. Inkább jobb vagy a webes felületen, vagy jobban mennek az adatbázisos dolgok..
Ezek mind-mind benne vannak a pakliban, hiszen nagyon kevés olyan szakember van ebben az ágazatban, aki felépíti neked a hálózatot, bekonfigurálja a router-eket, majd utána csinál neked egy nagyon szuper reszponzív weboldalt és elszavalja az SQL-ábécét.
Persze valamilyen szinten itt is megtanulsz hálózatot építeni, operációs rendszereket telepíteni, programozni stb.., de ezek azért vannak, hogy bele tudj kóstolni mindenbe, máskülönben nem fogod tudni, hogy mi érdekel.

Ha esetleg vidékről, vagy távolabbi kerületekből járnál be, akkor egy kis infó:
Az iskola a reggeli csúcsforgalomban is könnyen megközelíthető, akár a 4-es metróval, akár vonattal Kelenföldről, illetve nemrég hosszabították meg az 1-es villamos vonalát egészen Kelenföldig (Bikás parknál is megáll).
A beiratkozás gyorsan meg van. Jellemzően rugalmasan, gyorsan intézhetőek az iskolával kapcsolatos ügyek, akár e-mailben akár személyesen is.

A COVID-19 magyarországi hulláma minket pont a szakdolgozat leadási határideje előtt nagyjából fél hónappal ért, ami egyébként is egy stresszes, ‘kávét iszok kávéval’ időszak. Hajnalig a gép előtt, végső kétségbeesés (amin minden diák átmegy a vizsgaidőszak alatt, és ez így van rendjén).
Ebben a krízishelyzetben is naprakészen voltak a tanárok, mindenben segítettek.


Volt rá példa, hogy az éjszaka közepén feltett kérdéseinkre válaszoltak szinte rögtön.A vizsgák is minden probléma nélkül a szigorú előírásokat betartva sikeresen lezajlottak, megfelelően felkészült volt mindenki.

Amikor beiratkoztam, azt mondták, hogy a szoftverfejlesztés a legnehezebb szakok között van. Elfogadtam a kihívást, és bátran ajánlom bárkinek,
aki szereti az informatika világát (vagy aki még csak most ismerkedik meg vele), hogy vágjon bele.
A megszerzett tudás már győzelem, és hatalom.

Ha te is úgy gondolod, hogy a szoftverfejlesztő pálya érdekes és ideális lehet számodra, akkor iratkozz be most online a képzésre!

Iskolánk közösségi oldalai:

Facebook: https://www.facebook.com/SZAMALK.szalezi.tech.szgi/

Instagram: https://www.instagram.com/szamalkszalezi/