Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Szombati munkanap is lehet élvezetes!

FőoldalIskolánk életeDiákéletSzombati munkanap is lehet élvezetes!

Szombati munkanap is lehet élvezetes!

Iskolánkban március 10-i, – naptári átrendezésből adódó – szombati  munkanapot tanítás nélküli nevelési napként kezeltük, és tanáraink kihasználták a lehetőséget egy kis osztályközösség építésre. Voltak akik moziba mentek az osztályukkal, voltak, akik bowlingozni, mások a body kiállítást látogatták meg diákjaikkal.

IRU 1 osztály (Tarczaliné Szabó Ágnes tanárnő szervezésében) – „Azért jók ezek az események, mert az osztály két csoportja a legtöbb órán nem találkozik, most azonban volt lehetőség az ismerkedésre!”

Diákvélemény az eseményről:

"Rengeteg érzelem járta be a levegőt, mikor sikerült, vagy pont hogy nem sikerült az összes bábut eltalálni, de voltak vicces pillanatok is a pályán. Párszor azért nem gurítottunk, mert néztük hogy a többiek hogyan gurítottak.
Számomra király volt a hangulat és ajánlom mindenkinek hogy legalább egyszer az életben menjen el bowlingozni.

Egy jó délutánt tölthettünk el és szerintem máskor is szívesen menne el az osztály."

 

Látogatás a Body kiállításon (Juhász Krisztina, Tóth Ildikó, Bok Péter szervezésében)

” Március 10-én iskolánk tanulói, tanáraink kíséretében ellátogattak megtekinteni a tárlatot. Egy fiatal, csinos medikus hölgy kísért végig minket a kiállításon, és rengeteg érdekes információt osztott meg velünk, kérdéseinkre igyekezett legjobb tudása szerint válaszolni.

A kiállítás központi gondolata a prevenció és a mindennapi mozgás fontosságának bemutatása. A dohányosok szembesülhetnek káros szenvedélyük tüdőre gyakorolt hatásával, ami be kell hogy valljam, kifejezetten elrettentőre sikerült. A hölgyek megtanulhatják, hogyan lehet felismerni az emlődaganat jeleit, valamint újraélesztési technikákat is tanulhatunk.

A kiállított preparátumok olyan kínai emberektől származnak, akik haláluk előtt tudományos célra ajánlották fel földi maradványaikat. (Bár vannak teljesen más vélemények is…)

A tárlaton 300 emberi preparátum, 1000 kiállítási tárgy látható, mintegy 2200 négyzetméteren.

Ha egy tényleg egyedi, kuriózumnak számító anatómiai kirándulásra vágysz az emberi test rejtelmeibe, ne hagyd ki a Body kiállítást!”

Három óriásplakát Ebbing határában (Simon Péter és Rózsás Adrienn szervezésében)

A szoftverfejlesztő A osztály és a gazdasági informatikus első éves osztályokkal osztályfőnökeik közös mozilátogatást beszéltek meg az Oscar díjat is nyert filmre.