Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Total Dance – BALETTKALAND

FőoldalIskolánk életeDiákéletTotal Dance – BALETTKALAND

Total Dance – BALETTKALAND

2018. május 10-én az OperaKaland 11. szériája ezúttal a balett világába kalauzolt bennünket. A Magyar Nemzeti Balett széles modern repertoárjából három kedvelt darabot tűzött műsorra.

Total Dance – balett-est két részben:

Johan Inger / Arvo Pärt / Maurice Ravel: Walking Mad

Jiří Kylián / Wolfgang Amadeus Mozart: Petite mort

Jiří Kylián / Wolfgang Amadeus Mozart: Hat tánc

A helyszín az Erkel Színház volt.

Az alapja Johan Inger svéd koreográfus egyfelvonásos balettjének, a Walking Madnek, amelyet eredetileg a Holland Táncszínház társulata számára készített 2001-ben. Az elején egy ismertető elbeszélést hallhattunk melyben elmagyarázták, hogy mit fog látni a közönség. Nagyon látványos és élménnyel teli színdarab volt.

Az egyre fokozódó, feszültebbé váló zenére a minimalista tér újabb és újabb formákat öltött, s benne újabbnál újabb alakok jelentek meg, egyre őrültebb helyzetekben.

Jiří Kylián cseh koreográfus Mozart halálának 200. évfordulóján egy különleges balettel tisztelgett a nagy komponista előtt. Hat nő, hat férfi és hat kard szerepel a Petite mort című, különleges hangulatú alkotásban, melyben kellékként fekete, barokk stílusú ruhák, bizarr krinolinok is megjelentek.

A darab képi szimbolikája egy olyan világot mutatott be, ahol az agresszió, a szexualitás, a csönd, a muzsika, a sebezhetőség, az egymásra utaltság és az örök emberi szépség együtt létezik sajátos költőiségben.

Beszámolót készítette:

Irodai titkár

13. évfolyam