Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
World Press Photo kiállítás

FőoldalIskolánk életeWorld Press Photo kiállítás

World Press Photo kiállítás

Október 13-án a Közművelődési és közönségkapcsolati szakember szakos, 13. évfolyamos tanulóink osztályprogram keretében meglátogatták a World Press Photo kiállítást, melyről Mandák Enikő tanuló készített egy összefoglaló beszámolót:

Egy csepp a világból
 
2018.október 13-án a World Press Photo kiállítást néztük meg.  
Szombat délelőtt összegyűlt osztályunk egy része és elvegyülve a többi – nem kevés – iskolás között bementünk a Nemzeti Múzeum épületébe. Jegyeinket megkapva elindultunk felfelé a kiállító terembe. Mikor felértünk és beléptünk, jó diákok módjára mind magunkhoz vettünk egy kisebb tájékoztató füzetet és így indultunk neki a kiállításnak.
134, válogatott fotóriporterek által készített fényképet nézhettünk meg a világ minden tájáról. Volt köztük tüntetésen, háborús övezetben, ritka törzsek körében készült kép, de volt olyan is, amin boldog gyerekeket láttunk, akik telefon, internet, tv nélkül élnek; állatokról, amik kihalóban, veszélyben vannak.
A képek hatottak: mély benyomást hagy az emberben látni, hogy milyen szörnyűségek, amit mi el sem tudunk képzelni, illetve olyan jó dolgok történnek másokkal, melyek számunkra már a mindennapok részeként, alapvetőek.
Mindemellett egy kisérő kiállítást is megnézhettünk, ami 25 év legszebb természetfotói címen van meghirdetve. Áttérve a komoly World Press-ről, üdítő volt csodálatos és különleges természetben készült képeket megnézni: állatok, fák, tavak, folyók képei tárultak elénk egy egészen más szemszögből és ez remek zárása volt a múzeumi napnak.
Ezután, egy limonádé mellett megvitattuk, kinek milyen élmény volt – a teljesen egyhangúlag – tartalmasan töltött délelőtt.
 
Mandák Enikő
1KKSZ