2022. június 13. és június 16. között került sor az „Európai szakképzési jó gyakorlatok megosztása” (Sharing good practices in the field of vocational education across Europe) c. projekt keretében a magyarországi jó gyakorlatok átadására Budapesten és Debrecenben.  Zárul a jó gyakorlatunk projektünk  - SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium

Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Zárul a jó gyakorlatunk projektünk 

FőoldalIskolánk életeDiákéletZárul a jó gyakorlatunk projektünk 

Zárul a jó gyakorlatunk projektünk 

2022. június 13. és június 16. között került sor az „Európai szakképzési jó gyakorlatok megosztása” (Sharing good practices in the field of vocational education across Europe) c. projekt keretében a magyarországi jó gyakorlatok átadására Budapesten és Debrecenben. 

Iskolánk két jó gyakorlat megosztását vállalta, ezek a ’szakmaközi együttműködés’, valamint a ’fordított osztályterem’ módszerek. 

A szakmaközi együttműködési jó gyakorlatunkat online környezetben már átadtuk a partnereknek 2019-ben, de ezt a tudást most újból lehetőségünk volt felfrissíteni egy robotos foglalkozás révén, melyet Rózsás Adrienn és Tarczaliné Szabó Ágnes tanárnők mutattak be a résztvevőknek. 

A fordított osztályterem elméleti tudását dr. Sedivi Lászlóné Balassa Ildikó vázolta fel, ezt követően pedig Szántó Péterné Ágnes kollégánk következett, aki a tanmenet készítésének gyakorlatát ismertette, amelyet a résztvevők ki is próbálhattak, ugyanis gyakorlati feladatként saját tanmenet tervezetet állítottak össze.   

A fordított osztályterem egyik nagy lehetősége az IT készségek alkalmazása és beépítése a tanmenetekbe, melyhez a programokat és applikációkat Hegedüs Helén és Molnár Csikós Hajnalka tanárnők mutattak be.  

A debreceni program során iskolánkat Faltis Alexandra, Szarka Adrienn és Halász József képviselték, akik megismerték a Debreceni Szakképzési Centrum által bemutatott jó gyakorlatokat, azaz a diszkrimináció elleni küzdelem játékos formában történő közvetítését, valamint a digitális műhelymunkát, amely keretében a tanulók az egyes szakmák részletes szakmai tartalmát ismerhetik meg, illetve próbálhatják ki demonstrációs eszközökön. A projekt találkozó résztvevői maguk is elmélyültek a hegesztés és a varrás kompetenciáinak rejtelmeiben. 

A program a magyarországi tudásmegosztásokkal zárult. A nyár folyamán elkészül a jó gyakorlatok kézikönyve, amely terveink iskolánk honlapján is megosztásra kerül. 

 #sharinggoodpractices #goodpractices #erasmusplus #erasmuska2 #VET #bestpractices #partnership #szamalkszalezi #dszc