Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
BeCyberPro: AKIKET ÉRDEMES KÖVETNI: SIKERES NŐK AZ IT BIZTONSÁGBAN

FőoldalProjektekCyberProBeCyberPro: AKIKET ÉRDEMES KÖVETNI: SIKERES NŐK AZ IT BIZTONSÁGBAN

BeCyberPro: AKIKET ÉRDEMES KÖVETNI: SIKERES NŐK AZ IT BIZTONSÁGBAN

VÁLASZD TE IS AZ IT BIZTONSÁGI, KIBERVÉDELMI SZAKMÁT!

Számos nemzetközi felmérés igazolja, hogy miközben a technológia rohamosan fejlődik, egyre több szakember hiányzik az informatikai területről. Egyre több feladat hárul a kiberbiztonsággal foglalkozó szakemberekre, és ahogyan más műszaki szakmákban, a nők aránya itt is nagyon alacsony, globális szinten mindössze 10%.
A középiskolákra és pedagógusaikra várnak a feladatok, hogy tudatosítsák a diákokban, hogy milyen fontos ma az adatvédelem, a számítógépes bűnözés elleni védekezés, és a kibertérben való felelős magatartás. Elsősorban a család és az iskolák feladata a pályaválasztás előtt álló fiatal lányokat arra ösztönözni, hogy informatikai szakirányban tanuljanak tovább.
Ebben szándékozik segíteni a pedagógusoknak és iskoláknak a Be@CyberPro Erasmus+ projekt, amelynek megvalósításában négy országból összesen tíz intézmény vesz részt.
A projekt célja: A nemek közötti aránytalanság csökkentése a kiberbiztonsági iparban, a szektorban működő magáncégek és felsőoktatási intézmények összefogásával, iskolákkal és szülőkkel együttműködve. A kiberbiztonsági szakmákban rejlő lehetőségek és a sikeres kiberbiztonsági karriert reprezentáló női pályamodellek bemutatása motiválhatja a lányokat az informatikai szakirányú továbbtanulásra. A konzorcium a nők pozitív szerepének hangsúlyozásával és karrier lehetőségeik bemutatásával segíti az iskolákat abban, hogy népszerűsítsék az IT biztonsági szakmákat a tanulók és szüleik körében.
A konzorcium több kurzust fejlesztett és valósított meg a tanárok és a diákok részvételével és több könyvet, kiadványt  készített a partnerség azért, hogy közösen  segítsük a projekt céljainak elérését.
A végső produktumok közül  ezúttal az “AKIKET ÉRDEMES KÖVETNI: SIKERES NŐK AZ IT BIZTONSÁGBAN” címmel most kiadott könyvet mutatjuk be.
A KÖNYVET AJÁNLJUK A PÁLYAORIENTÁCIÓHOZ SZÜLŐKNEK ÉS PEDAGÓGUSOKNAK, DE HASZNOS LEHET MIDENKINEK, AKI ÉRDEKLŐDIK A TÉMA IRÁNT.

A könyv  térítésmentesen letölthető ide kattintva!