Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
E-Tanári kézikönyv bemutatása

FőoldalProjektekCyberProE-Tanári kézikönyv bemutatása

E-Tanári kézikönyv bemutatása

Jó gyakorlatként mutatta be Halász József igazgató úr „A DIGITÁLIS BIZTONSÁGRÓL”  készült könyvet a SZALÉZI REND OKTATÁSI INTÉZMÉNYEINEK PÁLYÁZATI KOORDINÁCIÓS ÉRTEKEZLETÉN

A teljes anyagot ide kattintva lehet elolvasni:
– A digitális biztonságról

 November 18-19-én tartotta a nemzetközi pályázati konferenciáját a Szalézi Rend.

A Covid vírus miatt – a minden évben esedékes – a Szalézi pályázati koordinációs értekezletet on-line tartották meg. A két napos Szalézi nemzetközi projekt konferencián 85-en vettek részt az európai szalézi intézményekből, a fenntartó képviselői, vezetők, pedagógusok és egyházi személyek.

 Az első napon – első programelemként – a jó gyakorlataikat mutatták be az intézmények (10 jó gyakorlat bemutatására és a tapasztalatok megosztására került sor).

 A magyarországi Szalézi Intézményfenntartó részéről a bemutatót a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium igazgatója tartotta meg. Halász József az iskola Be@CyberPro projektének egyik leghasznosabb eredményét (produktumát) „A digitális biztonságról” szóló könyvet mutatta be, felhívva ezzel a figyelmet az egész világon – így Európában is – kiemelten fontos problémára, és ezzel összefüggésben a tanári és szülői feladatokra. 

A bemutatott könyv elsősorban tanárok számára készült abból a célból, hogy elméleti és gyakorlati tudást és megoldásokat adjon arra, hogyan neveljük és tanítsuk meg a diákokat tudatos és biztonságos magatartásra, a kibertérben való eligazodásra. Válaszokat kerestek és ajánlásokat fogalmaztak meg a szerzők arra is, hogyan védjük meg a gyermekeket és fiatalokat a digitális világban lévő veszélyektől.

(A magyar nyelven megjelent tanári kézikönyv ingyenesen letölthető innen: 

https://www.szamalk-szalezi.hu/wp-content/uploads/2020/10/A_digitalis_biztonsagrol.pdf)