Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
E-Tanári kézikönyv

FőoldalProjektekCyberProE-Tanári kézikönyv

E-Tanári kézikönyv

A teljes anyagot ide kattintva lehet elolvasni:
– A digitális biztonságról

Hogyan védjük meg gyermekeinket a digitális veszélyektől? Miként tanítsuk meg a tudatos és felelősségteljes online önvédelmet, a digitális országúton való biztonságos „közlekedést”?

Erre kíván válaszokat adni az e-könyv, melyet elkészítettünk, és minden iskola és tanár számára térítésmentesen közzéteszünk. 

A könyv közreadásával segíteni szeretnénk a tanároknak és a szülőknek, mert – mint mindannyian tudjuk – az elmúlt években a digitális eszközök gyermekeink életének fontos részévé váltak. Az internetalapú infokommunikációs szolgáltatások egyre inkább elterjedtek, átalakították életvitelüket, szokásaikat. A gyerekek ma már az internet segítségével szervezik tevékenységeiket, programjaikat, és idejük nagy részét online töltik.

 A most kialakult – koronavírus okozta – helyzetben a digitális térben töltött idő tovább növekedett, hiszen gyermekeink ott tanultak (tanulnak), kapcsolataik, beszélgetéseik, szabadidős programjaik jelentős része is ilyen módon zajlik, és a digitális eszközrendszerre korlátozódik.

De vajon a fiatalok mennyire felkészültek, mit tudnak a személyes adatok védelmének fontosságáról, a digitális veszélyekről és azok kezeléséről?

A könyv ahhoz nyújt segítséget, hogy ezekre felkészítsék diákjaikat, gyermekeiket, játékosan, aktív pedagógiai módszerek alkalmazásával, őszinte beszélgetésekkel. 

A célunk, hogy tudást és mintákat adjunk a gyermekek és fiatalok felelős és helyes online magatartásának kialakításához a tanárok és a szülők számára.

Az e-könyv letölthető a cikk elején lévő linkről.