Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Élet a fotográfia világában 5. rész

FőoldalIskolánk életeDiákéletÉlet a fotográfia világában 5. rész

Élet a fotográfia világában 5. rész

Jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés, oké, de hogyan tovább? Elvégzel egy két éves képzést és mi lesz utána? Öregdiákjainkat kérdeztük, akik az elmúlt években kellő tapasztalatot szereztek, hogy hitelesen válaszolhassanak erre a kérdésre.

Szabó Viktor sorai következnek.

Igazából még nagyon az út elején járok azt látom.

Suli után termék és lifestyle fotózni kezdtem.

Ezzel egyidőben a drónos fotózásba kezdtem bele, és jelenleg a munkáim nagy része ezzel is zajlik. Fotózok, illetve videoklipekben és esküvői videókban vagyok drón operatőr. Emellett már egyedül is forgatok önálló videoklipeket, vágni is gyakran szoktam és werkfotózni is. (Általában nem egyedül dolgozom a forgatásokon.)

Fotózás meg videózás mellett sok más dolgot is csinálok, pl. van blogom, van fotós podcast-em is, kisebb grafikai munkákat is vállalok, és júliusban például írtam a Digitális Fotó Magazinba is egy cikket: https://blog.szaboviktor.com/digitalis-foto-magazin/

Ami munkát így hirtelen kiemelnék az a karantén alatt elkezdett videósorozat, ahol a megrendelő a Magyar Turisztikai Ügynökség volt.

Illetve sok ilyen “szerelemprojektet” megvalósítottunk ebben az időszakban, és rengeteget fotóztunk a többiekkel, amire jó visszagondolni.

Ahhoz hogy fotózhasson valaki szükség van jelenleg OKJ-s papírra, de nem mindegy, hogy milyen tanárokkal megy le ez az időszak. Szerencsére akik minket tanítottak szeretik a fotózást, csinálták/csinálják is.

Az iskolában eltöltött két év, olyan szakmai fejlődést nyújtott nekem amire nem is gondoltam volna. Amikor idekerültem azt hittem nekem már nem tudnak itt mit tanítani, de tanáraim rámutattak, hogy ez közel sincs így. Megtanultam, az nem elég, hogy valaki ért a fotózáshoz, rengeteg időt és munkát kell befektetni a fejlődés érdekében. Meg kellett tanulnom alázattal fotózni, hogy nem elég valamit csak úgy lekattintani, azt mindig az adott techinának és környezeti adottságoknak megfelelően a lehető legjobban kell lefényképezni, mert ha ettől eltér az ember akkor nem fog érvényesülni ebben a szakmába. Egyszer Tasnádi tanár úr mondta: „Manapság már mindenki fotós, csak kevesen tudnak fényképezni” így rengeteg olyan apróságot tanulhattunk ami nincs benne a tananyagban, viszont nagyon hasznos a későbbiekben. Emellett a konfortzónából is kimozdítanak az iskolai feladatok, pl. ha nincs a vizsgamunkám szerintem sosem bontakoztatom ki jobban az épületfotós dolgaim. Fontos a fotótörténet is, amire akkor nem igazán gondol az ember, főleg amikor a tételeket kell kidolgozni, utólag értékes tudás az is.

Behance profilom: https://www.behance.net/szaboviktor (itt most lett meg a 9. kiemelésem)

Weblapom: www.szaboviktor.com

Instagram: http://instagram.com/szvinsta