Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Ikonokkal mutatkoztunk be Keszthelyen

FőoldalSzakokFestőIkonokkal mutatkoztunk be Keszthelyen

Ikonokkal mutatkoztunk be Keszthelyen

A kiállítást a szakgimnázium művészeti vezetője Orgoványi Gábor és művész tanára Szabó Andrea Cecília nyitották meg.
A kiállítás két hétig tekinthető meg, munkanapokon délelőtt 9 óra és 18 óra között a Premontrei Szakgimnázium és Szakközépiskolában Keszthelyen, a Fő tér 10. szám alatt.

Balogh Csaba igazgató köszöntötte a Premontrei Szakgimnázium és Szakközépiskola nevében a kiállító budapesti intézmény képviselőit azon a kiállításon, melyen a szalézi közösség tagjaként működő szakgimnázium esti tagozatos festőképzésben résztvevő első éves tanulók munkáit ismerheti meg a közönség. A kiállítás anyaga tükrözi a két iskola együttműködési szándékát is.


Az intézmények első közös rendezvényének témája is tükrözi a kapcsolatteremtést. De egyben tükrözi az iskolák szemléletét is. Az egyik legnehezebb tojástempera technikával, szabályok között festett ikonok a Szalézi Szakgimnázium festő képzésének magas színvonalát mutatják meg. Orgoványi Gábor művésztanár mondta a felnőtt OKJ-s képzés bemutatása kapcsán, hogy a nyolc éve indult festőképzésben arra hegyezik ki a hangsúlyt amire a legnagyobb igény van.


A nagy szellemi és lelki felkészülést igénylő ikonfestészet ma reneszánszát éli. A szent képek készítése lelkiekben is gazdagítja az ikonfestőket. A pontos, aprólékos munkával készült alkotások május 5-ig láthatóak a Premontrei Szakgimnázum és Szakközépiskolában.

 

http://www.tvkeszthely.hu/hirek/8714/ikonokkal-mutatkoztak-be-keszthelyen/

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió