Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Oktatási szakasszisztens képzés: „kis színesek”

FőoldalIskolánk életeDiákéletOktatási szakasszisztens képzés: „kis színesek”

Oktatási szakasszisztens képzés: „kis színesek”

T@T labor

Egy tanulmányi kirándulás keretei között látogathattunk el az ELTE T@T laborjába, ahol különböző digitális eszközökkel ismerkedhettünk meg, többek közt olyanokkal, amiket óvodások is tudnak használni. Majd egy rövid előadás után különböző korosztályoknak való oktatást elősegítő digitális eszközöket próbálhatunk ki. A sok digitális eszközt ellenpontozva a labor egyik állandó tagja Maya, aki egy máltai selyemkutya.

Kamara erdő – tanösvényi kirándulás

Az utolsó, még meleg  őszi napot kihasználva osztályunkkal elmentünk a budai Kamara erdő tanösvényére egy tanulmányi kirándulásra. Kirándulásunk céljaként szolgált, hogy ötletet merítsünk szakmánkhoz, hiszen a tanösvény végig játékos feladatokkal volt kirakva, illetve érdekes információkkal, mely a gyerekek számára az egyszerű kirándulást egy szórakoztatóvá teheti. 

A sétánkat a Nagyrétre kiérve egy hatalmas játékkal zártuk, méltón búcsút véve a meleg, őszi napoktól. 

Kerekasztal beszélgetés

Iskolánk egy kerekasztal beszélgetés során egy bevezető prezentációval ismertette a részleteket a most indult kreatív technikum projektről. Tanárainkat megismertették a különböző elérhető célterületekről, amely hozzájárul a kreativitás növeléséhez, amellyel a projektünk sikerességéhez vezető. A kerekasztal megbeszélés megvalósításához pedagógia asszisztens diákjaink is segítették munkákat, mint szervező, illetve megfigyelő tevékenységükkel, valamint az egész projektről jegyzőkönyvet készítettek.

Karvai Sándor Guinness-rekorder

A Pedagógiai Munkatárs szak kiemelt figyelmet igénylő gyermekekről szóló tanórájához kapcsolódóan egy vendég előadót fogadott. Karvai Sándor többszörös Guinness-rekorder, látássérült látogatott el hozzánk feleségével. Érzékenyítő előadásuk keretében számtalan történetet hallhattunk és néhány tevékenység erejéig mi magunk is át élhettük helyzetüket. Nagy élmény volt ilyen közvetlen, pozitív életszemlélettel találkozni, általa mélyebben megismerni az sérültek világát. 

Gyermek főtevékenységének megfigyelése óra

A Pedagóiai Munkatárs szakunk egy gyermek főtevékenységének megfigyelése nevezetű órájának keretében fejlesztő tornákon vehettünk részt. Négy társunk mutatott be feladatokat a csoport többi tagjának. Élveztük, hogy gyakorlatiasabb órákon keresztül szerezhettünk új élményt és átmozgathattuk magunkat egy hosszú nap kezdetén!