Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
PÉNZ7

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezésében a 2021/2022. tanévben 2022. március 7-11. között zajlott a PÉNZ7 program. 

Humán képzésben részvevő osztályaink egy-egy tanóra keretében foglalkoztak a pénzügyi tudatosság kérdésével. 

A pedagógiai asszisztens képzésben résztvevő diákok egy hétig háztartási naplót készítettek és egy családi élethelyzet szimulációval tervezték újra és zöldítették ki egy család költségvetését. Rendkívül kreatív módon sikerült pénzt megtakarítani, sőt volt akik még plussz bevételhez is jutottak. Milyen ötletek születtek? 

„Spórolás… 

Mindig bevásárló listát írunk, és csak azt vesszük meg ami ott szerepel, valamint az olcsóbb magyar termékeket választjuk. Otthon készítjük el a reggeli kávét, hogy később ne keljen vennünk. Az iskola büfé helyett otthon elkészített szendvicset eszünk. Ásványvíz vásárlás helyett, csapból folyó vizet fogyasztjuk. Globális cégek helyett, piacon vagy turkálóban vásárolnunk ruhákat, csak olyat veszünk amit pótolni kell. Nem járunk havonta étterembe. Nem főzünk új adag kaját, ha még vannak maradékaink.” 

A KMM1 osztály Kiss-Kovács Károlyné tanárnő támogatásával teljesítette a központilag ajánlott bemelegítő gyakorlatokat. „Mindannyian elvégeztük a minta feladatsort. https://forint75.penziranytu.hu/bemelegito-kvizek/1 

Az ügyesen összeállított és a pénzügyi ismereteket gazdagító kérdésekre adott válaszok beküldése után azonnal megkaptuk az „eredményt is”. 

Most már tudjuk, hogy van még tanulnivalónk és hasonlóan játékos feladatok hozzájárulhatnak a pénzügyi tudatosságunk fejlődéséhez.” 

Mindkét osztály céljai között szerepel az új Pénzmúzeum felkeresése. 

 

Lendvai Katalinpedagógia szakos tanár