Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Fenntarthatósági hét az SZF A1 osztály életében

FőoldalIskolánk életeDiákéletFenntarthatósági hét az SZF A1 osztály életében

Fenntarthatósági hét az SZF A1 osztály életében

Az osztály lelkesen vett rész a fenntarthatósági heti játékokban. Rögtön az első napon kitalálták, hogy ültessünk fát az iskola udvarára. Informatikushoz méltón, engedélykérés után, növény meghatározó szoftverrel mértük fel milyen fák találhatók az iskola udvarán. Így ismerkedtünk meg a Fa Book applikációval, illetve a Google képkeresővel vetettük össze találatunkat. Kutatásunk eredménye:  lepényfával, és magas kőrissel van az udvar beültetve.

Utána az interneten kutattunk faiskolák, növény boltok után, akik rövid határidővel vállalták a kiszállítást, és rendelkeztek a kívánt fákkal. 

A projektünk teljes iskolai eseménnyé nőtte ki magát. Az iskola dolgozói sokat segítettek a cél érdekében. Köszönjük szépen: Halász József igazgató úrnak az ötlet felkarolását, és anyagi támogatását, Farkas Dávidnak a fa fuvarozását, szállítását, és a technikai dolgozóknak a lyuk kiásását. Modla Rékának az esemény marketingelését.

Az eseménysorozat utolsó napi záró programjaként meg is valósult a fa elültetése.

Az osztály egész héten aktívan készült a kiírt játék megnyerésére. (Amit másodéves diákok Joó Edvárd és Kotán Péter készítettek, Cséfalvay Katalin tanárnő vezetésével.) A Kizöldítjük a Földet projekt keretében a játék itt volt elérhető. http://laravel1.szamalk-szalezi.hu/ 

Néhány pillanatkép a feladatok teljesítése közben az osztályról:

Simon Péter tanárúr irodájában, és a közösségi szobában virágokat ültettek át a fiúk: (Dervalics Attila, Koncsik Benedek, és Ódor Norbert

Aktívan küldött teljesítési fotókat: Kapecska Petra, Erben Ákos, Furkó Norbert, Csiszér Dominik, Kovács Dániel …

Pár szemelvény látszik belőlük.