Iskolával kapcsolatos ügyeid intézésében fordulj bizalommal segítőkész képzési munkatársainkhoz!

+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Kövess bennünket

Keress bennünket a közösségi médiában is!

1119 Budapest, Mérnök u. 39.
+36 1 883-3655
info@szamalk-szalezi.hu

Flag of the United Kingdom
Idegenvezetők világnapja 2019

FőoldalBüszkeségeinkIdegenvezetők világnapja 2019

Idegenvezetők világnapja 2019

Az idegenvezetők világnapján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által szervezett programokban az idegenvezető osztály tanulói is részt vettek. A február 21-24 között tartott rendezvény sorozat nyitó eseményére,  egy nyitó konferenciára az osztályt is meghívták, melyen örömmel vettünk részt.
A több éves hagyománynak megfelelően tanulóink közül ketten önállóan vezettek  tematikus sétát. Dinócsik Viktória Rózsadomb és Felhéviz rejtett kincseit, a Gül baba  türbét, a Szent Lukács gyógyfürdő és uszodát valamint az Irgalmasok Véli Bej fürdőjét mutatta be. Segítője egy másik tanuló, Blazinovits Boglárka volt, aki Viki munkáját segítve bemutatta az épületekről készült régi képeket.

 

 

 

Fias József Dávid a Fashion street azaz a Deák Ferenc utca és környékének látnivalóit mutatta be. A séta résztvevői József vezetésével látogatták meg a Deák palotát és a klasszicista stílusban épített bérházból kialakított Zenit hotelt. A Pesti Vigadó èpületét az előcsarnokból is megcsodálták. A séta a gyémántok birodalmában ért véget, mivel megtekintették a Dorottya utcai Gyémántpalotában a Caprice Magyarország kiállítást.

Az Utazás kiállítás területéről vasárnap indultak a BKIK àltal szervezett budapesti városnéző buszok, ahol az idegenvezető hallgatók a beszállításnál segédkeztek. Alkalmuk volt a kiállításon alaposan körülnézni és hasznos prospektusokat gyűjteni. Az egyik utolsó buszra ők is felszálltak és részt vettek egy városnézésen, ahol idegenvezető módszertant is tanultak. Az utolsó képen Hillinger Zsuzsa, a busz idegenvezetője és iskolánk tanára valamint Kubesch Mária, a Budapesti városnézés tankönyvünk szerzője látható.